Szív ultrahang

Kedves Doktornő! Két ultrahang felvétel készült ,3 nap különbséggel.Azt nem értem az elsőn ,csaknem teljes elzáródás van ,bal kamra kiáramló részén,a nyomás 80 hgmm a kamrában , a második leleten már csak 12hgmm .Hová lett a szűkület , ha megvan mitől lett kisebb (ennyivel) a nyomás.A 3 napig szedtem a 2,5 mg bisoprolol sandoz tablettát.Azt meg végképp nem értem , ennyi gyógyszertől a pulzusom 46-48 (nyugalmi) és hogy ez jól van -e, a vérnyomásom ami (gyógyszerrel) eddig jó volt most meg leginkább magas.Köszönöm szépen a válaszát.

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang témában

Kedves Kérdező! Önnek igaza van, nem stimmelnek a leletek. Azt gondolom egy harmadik mérés is szükséges lenne, egy szív ultrahang specialistánál.

Az Ön által szedett gyógyszer pulzuscsökkentő hatással bír. Az optimális alatti pulzusra reagálhat a szervezet magasabb vérnyomással.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. január 08., 12:45; Megválaszolva: 2020. január 12., 00:00
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
tágabb aorta
Tisztelt Szakértők Édesanyám miatt írok, remélem most már végre választ kapok a kérdéseimre, mert eddig senki sem válaszolt. Előszor leírom az...
Szívultrahang lelet
Tisztelt Dr. Úr / Dr. Nő 35 éves férfi vagyok szeretném megkérni hogy szívultrahang leletemet véleményezze hogy jó-e a leletem vagy sem. Lelet: Az...
Sportoló szív UH
Kedves Doktor. Versenyszerűen kerekpározom. Kérem szépen a januari szív UH részletes értékelését Van-e jelentős eltérés, kell-e figyelni bármire...
Szivultrahang eredmeny
Ao.asc. 27mm Ao.anu. 24mm Ao.billentyu szep.: 21mm BK 48/27 EF 70% Septum 12/16 H fal 11/17 Bp 43/35 Jp 42/35 E 64 A 55 Dt 212 Ao vmax...
Kardiológia
Üdvözlet! 2 hete erős szívdobogás és mellkas fájdalommal el mentem szakrendelőbe . Ott elvégezték rajtam az ekg vizsgálatot, echo , 24 órás...