• Szivultrahang eredmeny

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Ao.asc. 27mm Ao.anu. 24mm Ao.billentyu szep.: 21mm BK 48/27 EF 70% Septum 12/16 H fal 11/17 Bp 43/35 Jp 42/35 E 64 A 55 Dt 212 Ao vmax 1.4/sec Ezek a rövidítések mire utalnak, mit jelentenek? Enyhe balkamra hipertrofia es relax zavar Ez mit jelent? Mi a teendő vele? Gyógyszeres kezelés vagy barmit kell ezzel tenni? Jelzet MI es TI. Es ez mit jelent? Minden mas negativ es jot irtak. Varom valaszat! Köszönettel H. Bence!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív ultrahang témában

        Tisztelt Kérdező! A szív méreteit és a véráramlás nagyságát jelzi a számok egy része. Ezek nagyrészt rendben vannak. MI a bal pitvar-kamrai billentyűre a TI a jobb pitvar-kamrai billentyűre utal: enyhe véráteresztés szerepel a leleten, ami élettani jelenség, teendőt nem igényel. Az EF a szívizom összehúzódáskor a bal kamrából kipumpált vér arányára utal, ez a leírás szerint jó pumpafunkciót igazol. A bal kamra hypertrofia a szív fal megvastagodására utal, ez enyhe, fizikai munka, rendszeres sport, vagy például magas vérnyomás is okozhatja. A relax zavar a kamra elernyedésének zavarát mutatja, a leírás alapján ez is enyhének tűnik. Kezelésről csak a lelet alapján nem lehet nyilatkozni, ehhez több körülmény, lelet ismerete szükséges. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 05., 13:35; Megválaszolva: 2019. május 06., 23:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: