• Van e okom félni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő! Én egy 42 éves egészségesen élő, hobby sportoló nő vagyok. Az éves szűrésen enyhe szívzörej miatt szívultrahangot javasoltak, ahol azt mondta a doktornő, hogy lazább a billentyűm, de nem kell megijedni, csak annyi a dolgom, hogy évente nézni kell. Az eredményeim. Aod 25mm LA 31mm RVEDD 29mm IVS 11mm LVPW 9mm LVEDD 54mm LVESD 33mm E.frac.75%DoppleraortaV max:1.75m/s Mitralis:E/A:90/87 DcT:189msReurgatitatio nincs Tricuspidalis: Reurgatitatio van Fok:I Becsült jobb jamraisystolés nyomás:23+10Hgmm IVC:14 Vélemény:Jó systoles és dyastoles bal kamra funkció, jó falmozgások, normál fal és üregméretek, enyhe TI normális pulmonális nyomás, jó systoles jobb kamra funkció(TAPSE:23)intracardiális terime, PF nem látható, normál tág IVC. Mellette még elküldtek nyaki ulzrahangra az erek állapota miatt ami teljesen negatív.Kérdésem, hogy kell-e aggódnom és, hogy nehéz fizikai munka mellett sportolhatok-e továbbra is? Válaszát köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív ultrahang témában

        Kedves Kérdező! A szívultrahang eredmény alapján nincs akadálya a sportolásnak, de a sportolás szokásos, illetve tervezett intenzitásáról érdemes lenne konzultálni a kardiológussal, mert ennek ismeretében lehet pontosabb véleményt mondani. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2018. szeptember 19., 09:23; Megválaszolva: 2018. szeptember 19., 22:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció