• Szívultrahang lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr / Dr. Nő 35 éves férfi vagyok szeretném megkérni hogy szívultrahang leletemet véleményezze hogy jó-e a leletem vagy sem. Lelet: Az aorta ascendens belátható szakasza ép, a billentyű 3 tasakos nem meszes jól nyílik,aortavitium nincs Aortagyök :32mm aortanyitás:26mm LVOT D:23mm LVOT VTI:16cm aorta v max 1,1m/s 2D:41*50mm. Bal kamra:septum 11/15mm HF:11/15mm EDD:65mm ESD:35 EF 77% jó systolés BK functio A mitrális apparatus ép a billentyű jól nyílik nem meszes nem prolabal, jelzett MI. E hullám: 66cm/s E/A:1,2 MVDT:174ms JP2D 36*44mm JK: hossz:74mm mid:35mm basal:45mm JK nem tágabb jól contrahál fala nem elvékonyodott ill. Nem megvastagodott. Diastoles D jel nincs LV/RV arány megtartott . Enyhe TI, APSP nem mérhető TAPSE:28mm IVC norm tág 18mm légzéssinchron kaliberingadozása megtartott. Az IVC ben és vv. hepaticaeben reverse flow nem látható. Szövetszaporulat obstructio nem látható. Pericardialis folyadék intracardialis thrombus ill. shint, segmentalis falmizgászavar, fali elvékonyodás vagy aneurysmaticus tágulat nincs. Aortaív szabályos nem tágabb 27mm Az ívből eredő nagyerek kellő tágasságúak eredésük szabályos bennük ill.az ao. ascendensben és descendensben normál áramlás detektálható. Aorta abdominalis nem volt látotérbe hozható AP oszlása szabályos nem tágabb 28mm Összefoglaló vélemény: normál üregi dimenziók. Mérsekelt bal kamra hypertrophya. Jó globális bal kamra funkció jó falmozgások jól működő jobb kamra jelzett MI. enyhe TI. Válaszat előre is köszönöm üdvözlettel Zoltán.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív ultrahang témában

        Kedves Kérdező! Az összefoglaló vélemény tartalmazza a kolléga értékelését, egy tapasztalt szakember itt írja le az általános benyomását a vizsgálattal kapcsolatban. A számok alapján szívnagyobbodás lehetősége felmerül, de a véleményben normál méretek szerepelnek. Sajnos így nem tudok állást foglalni. Érdemes lenne a vizsgálót megkérdezni részletekről. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 26., 14:58; Megválaszolva: 2019. augusztus 01., 01:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: