• Sportoló szív UH

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor. Versenyszerűen kerekpározom. Kérem szépen a januari szív UH részletes értékelését Van-e jelentős eltérés, kell-e figyelni bármire vagy változtatni. Köszönöm Károly Tm: 190 cm TS: 83 kg RR: 148/86 - Hgmm P:86/min- 134/90 Hgmm P:88/min O2sat: 98% EKG: sr fr 72/min meredek tengelyálás PQ 0,16 QRS 0,08 isoel csúcsos ST poz T átm z V3 IJTSZB ECHO:ao gyök 25 asc 34 BP 31 JK 23 S 12/18 BK 53/34 EF 65 % (Simpson) HF 13/20 mérs. BKH 4u BP 38 JP 30 mérs.tágabb pitvarok E/A 0.71/0.54 DT 190 ms ao.Vmax 1 m/sec TAPSE 34 mm LVOT VTI 21.9 cm ao bill háromtasakos falig nyilik, MI TI nem látható MMV hegyében pici mész göbcse art pulm Vmax 0.97 m/s TDI Septalis S:11 E:6 A:16 Lateralis S: 12 E:12 A:17 IVC 13 légzésre változik falmozgászavar THR PF nincs. ép ill. vélemény ECHO kêp változatlan, kissé tágabb pitvarok, egyéb eltérés nem látható. Évente kontroll.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív ultrahang témában

        Kedves Kérdező! A leírásban kissé tágabb pitvarok szerepelnek, illetve a számok alapján kissé vastagabb a bal kamra fala (ez lehet a sport következménye). A szívfunkció jó, a billentyűkön áramlást akadályozó eltérés nincs. A mitrális billentyűn leírt kis meszesedés nem befolyásolja a billentyű funkcióját. Mivel az első vérnyomás mérésnél kissé magasabb érték látható, ezért időszakosan otthon is ellenőrizze. Tartósan 135Hgmm feletti vérnyomás esetén konzultáljon a kardiológussal, figyelembe véve a sportot, és a ultrahangon látható enyhe eltéréseket. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 16., 21:02; Megválaszolva: 2019. május 20., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: