Sportoló szív UH

Kedves Doktor. Versenyszerűen kerekpározom. Kérem szépen a januari szív UH részletes értékelését Van-e jelentős eltérés, kell-e figyelni bármire vagy változtatni. Köszönöm Károly Tm: 190 cm TS: 83 kg RR: 148/86 - Hgmm P: 86/min- 134/90 Hgmm P: 88/min O2sat: 98% EKG: sr fr 72/min meredek tengelyálás PQ 0,16 QRS 0,08 isoel csúcsos ST poz T átm z V3 IJTSZB ECHO: ao gyök 25 asc 34 BP 31 JK 23 S 12/18 BK 53/34 EF 65 % (Simpson) HF 13/20 mérs. BKH 4u BP 38 JP 30 mérs.tágabb pitvarok E/A 0.71/0.54 DT 190 ms ao.Vmax 1 m/sec TAPSE 34 mm LVOT VTI 21.9 cm ao bill háromtasakos falig nyilik, MI TI nem látható MMV hegyében pici mész göbcse art pulm Vmax 0.97 m/s TDI Septalis S: 11 E: 6 A: 16 Lateralis S: 12 E: 12 A: 17 IVC 13 légzésre változik falmozgászavar THR PF nincs. ép ill. vélemény ECHO kêp változatlan, kissé tágabb pitvarok, egyéb eltérés nem látható. Évente kontroll.

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang témában

Kedves Kérdező!

A leírásban kissé tágabb pitvarok szerepelnek, illetve a számok alapján kissé vastagabb a bal kamra fala (ez lehet a sport következménye) . A szívfunkció jó, a billentyűkön áramlást akadályozó eltérés nincs. A mitrális billentyűn leírt kis meszesedés nem befolyásolja a billentyű funkcióját. Mivel az első vérnyomás mérésnél kissé magasabb érték látható, ezért időszakosan otthon is ellenőrizze. Tartósan 135Hgmm feletti vérnyomás esetén konzultáljon a kardiológussal, figyelembe véve a sportot, és a ultrahangon látható enyhe eltéréseket.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2019. május 16., 21:02; Megválaszolva: 2019. május 20., 10:32
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
tágabb aorta
Tisztelt Szakértők Édesanyám miatt írok, remélem most már végre választ kapok a kérdéseimre, mert eddig senki sem válaszolt. Előszor leírom az...
Szív ultrahang
Kedves Doktornő! Két ultrahang felvétel készült ,3 nap különbséggel.Azt nem értem az elsőn ,csaknem teljes elzáródás van ,bal kamra kiáramló...
Szívultrahang lelet
Tisztelt Dr. Úr / Dr. Nő 35 éves férfi vagyok szeretném megkérni hogy szívultrahang leletemet véleményezze hogy jó-e a leletem vagy sem. Lelet: Az...
Szivultrahang eredmeny
Ao.asc. 27mm Ao.anu. 24mm Ao.billentyu szep.: 21mm BK 48/27 EF 70% Septum 12/16 H fal 11/17 Bp 43/35 Jp 42/35 E 64 A 55 Dt 212 Ao vmax...
Kardiológia
Üdvözlet! 2 hete erős szívdobogás és mellkas fájdalommal el mentem szakrendelőbe . Ott elvégezték rajtam az ekg vizsgálatot, echo , 24 órás...