• Kardiológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlet! 2 hete erős szívdobogás és mellkas fájdalommal el mentem szakrendelőbe . Ott elvégezték rajtam az ekg vizsgálatot, echo , 24 órás vérnyomás és 24 órás ekg vizsgálatott ott ki derült hogy magasvérnyomásom van (elsődleges) , pitvari extrsystole és kamrai extrasystole. Az echo vizsgálatom aorta bill-k vékonyak hártyásak. SEPARATION:21MM. Aorta gyök:41mm. BP:40MM. Mitr.bill.-k vékonyak hártyásak, mozgásuk normál IVS-hátsó fal: 11-11 mm Db: 54mm. Ds:35mm .EF: 63% . Tricusp., pulm. Bill-k vékonyak,hártyásak. Mitr.bill felett E/A norm . Falmozgászavart egyik metszetben sem látok. PF nincs . Sajnos a rövidítésekell nem vagyok tisztában és a kezelő orvosom nem mondott semmit se a szív ultrahang eredményeiről hogy ez normálisnak mondható e . Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív ultrahang témában

        Kedves Kérdező! Szív ultrahang lelet értelmezése a következő: Aorta ér kiinduláskor 41mm- kissé tágabb- jól nyit a billentyű -21mm- . BP= bal pitvar - normál tágasságú. IVS-hatsó fal= bal kamra falai: 11 mm- normál. Mitr.bill felett E/A norm = a bal pitvar és kamra közötti áramlás normális. EF= szív pumpáló képesség: 63% - ez élettani érték (nem a 100% a jó!). Jól mozognak a szívfalak. PF= szívburok folyadék: nincs kóros mennyiség. Az aorta gyök méretét még le kell majd ellenőrizni, egyebekben nincs eltérés a leírtakban. Üdvözlettel: Dr. MOlnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 09., 15:52; Megválaszolva: 2019. április 15., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: