Szaladó szív

Tisztelt Dr. "Nő", "Úr"! Egy éve lettem figyelmes arra, hogy fizikai terhelés során, hirteln mozdulatoknál, valamint le és felhaljlás esetén spontán beidult a szivem. Ilyenkor 120-170 közötti pulzusszámokat mértem, amikor a vérnyomást is megtudtam mérni akkor 140/90 körül volt. Általában a vérnyomásom 120/80. Készült EKG, szívultrahang, pajzsmirigy ultrahang és vérvizsgálat, és egy teljes vérvizsgálat. Háziorvosom szerint, a leletek alapján minden rendben van, reflex eredetü lehet. Viszont a panaszok továbbra is fentálnak. Ilyenkor romlik a közérzetem, különösebb fájdalmat nem érzek, és elöfordul hogy ki ver a viz, vagy gombócot érzek a torkomban. Olvastam hogy a nyaki csigolya rossz elhelyezkedése is okozhat ílyet. Van mikor a kéz és lábfejeknél zsibbadásszerü bizsergést érzek, és előfordul hogy a jobb lában sok állás, de még fekvő helyzetben is, elérzéstelenedik. A gerincem a lapockák között egy ponton gyakran fáj, és sokszor érzek feszülést a hátamban mintha meg lenne huzódva. A röngen csak enyhe kopást mutat a 3-dik csigolyánál.. Mi az ön véleménye? Lehet a panaszok között összefüggés? Mit javasol? Mit lehet tenni ha már felgyorsult a szívverésem hogy a lehető legrövidebb időn bellül visszaáljon normálisra. Egyébként 46 éves erős izomzatu férfi vagyok, nem dohányzom, alkoholt csak alkalom szerüen, kávé napi 2-3. Sokat mozgok, korábban sportoltam. Köszönöm Válaszát K.L.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas pulzus témában

Kedves Kérdező (K.L.)!

Szapora szivverései lehetnek ún. supraventricularis ritmuszavarok, amit Holter EKG-val lehet kimutatni. Ha ritmuszavara gyakori, akkor kérni kell kardiológiai szakvizsgálatot ismételten. 46 éves férfiként gondolom sok stressznek van kitéve, emiatt a lapockaközti fájdalmak akár koszorúér-betegséget is jelezhetnek, mozgásszervi eredet mellett.

Tehát javasolt ismételten kardiológiai vizsgálatot kérni, szükség esetén reumatológiai és neurológiai szakvizsgálat is szóba jön.

Tisztelettel:

Dr. Bíró Csaba István kardiológus-belgyógyász

Kérdés: 2008. augusztus 16., 23:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
magas pulzusszám
Kedves Doktornő az alábbiakban szeretném kérni segítségét: Az utóbbi időben emelkedett a pulzusszámom, gyakran 80 és 90 körül van, amint...
Fizikai terheléses problémák...
Tisztelt Doktornő! 2014 novemberében katéteres ablációm volt WPW miatt. A betegség rejtett volt, nem látszott az ekg-n, csak tüneteket okozott, az...
Magas Pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék elkezdeni sportolni, abban szeretném a segítségét kérni, hogy magas pulzussal bármilyen sportot űzhetek? Pl.: ...
Magas pulzus és alacsony vérnyomás
Tisztelt szakértő! 21 éves, egyetemista lány vagyok. Általában jellemző nálam a normálnál magasabb pulzusszám (95-107, de volt 120 körül is) ...
Nebilet tabletta helyett terhesség...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni: Mitralis prolapsus okozta magas pluzus miatt Nebilet tablettát szedek (napi 2x1/2...