Vérnyomás

Jó napot kívánok. 172cm, 31eves, 55kg egyedülálló anya vagyok iker kislanyokkal. (3evesek) Feszült, stresszes életem van. Rendszeres vérnyomás mérő vagyok apukám szívinfarktusa óta. Plusz elég sűrűn fáj a mellkasom, nyom, nehéz levegőt venni, terhelésre fulladok is. A SYS.ertekek 90-135szokott lenni. A DIA.ertekek viszont 70-85kozott szokott lenni. Van amikor 110/85 a vérnyomásom. Aggodnom kellene a DIA.ertek miatt? Kiviszgaltassam? A pulzosok 90-150. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora pulzus témában

Kedves Kérdező! A vérnyomás értékek nem tűnnek kórosnak, emiatt ne aggódjon. A pulzus viszont szaporább, aminek az oka részben a stressz lehet. A fentiek miatt javasolt egy háziorvosi konzultáció, és laboratóriumi vizsgálat vérszegénység és pajzsmirigy betegség kizárására. Az általános stressz szint csökkentése is (például autogén tréninggel, jógával) nagyon hasznos lenne. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. február 27., 11:07; Megválaszolva: 2018. február 28., 22:58
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Pulzustartomány
Kardiológiai kivizsgálás
Jó napot kívánok! Szeretném a segítségüket kérni . Erős szívdobogás érzés miatt fordultam háziorvosom hoz aki beutalt kardiológiai...
Szívpanaszok
Kedves Doktornő! Szeptember végén tüszős mandulagyulladásom volt. 1 hétig tartott, és lázzal kezdődött (ami ezelőtt nekem még nem is volt) ...
Szapora pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2014-ben voltak elsőnek rosszulléteim, 150-160as pulzus ami hírtelen lépett fel. Ekkor teljeskörű kivizsgáláson voltam. 24...
Magas pulzus
Kedves Doktor /Doktornő! Olyan kérdésem lenne, hogy Ön szerint az okozhat problémát, hogy nyugalomban 70-80 körüli a pulzusom, azonban állás...