• Szívultrahang lelet magyarázata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Képen elküldöm a echokardiografiai leletem kiértékelését szeretném kérni Átmérők: Aogy:28 Bpkm:32. Bks 33 Bkd 50 Ivss 12. Ivds 9 Végdiastoles térfogat 118.2 Végsystoles térfogat 44.1 Billentyűk Mitralis:regurgitacio. Jelzett Tricuspidalis regurgitacio 1.fokú Csucssebeség 199 Szisztolés funkció Ef1 56.44% Ef2 62.68% Bk-vmax 117cm/sec Fal mozgás zavar nincs Diasztolés E 73cm/sec. A 59cm/sec e/a 1.24 Decelerácios idő e(msec) 197 Becsült nyomások Jks 14.44 hgmm Apsyst 24 hgmm

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív ultrahang témában

        Kedves Kérdező, a fenti leírás szerint: normál méretű a szíve, jól pumpálja a vért, jól mozognak a szívfalak. A mitralis és a tricuspidalis billentyű nem zár tökéletesen, enyhén átereszti a vért. Ennek nincs áramlástani jelentősége. Összességében teendőt igénylő eltérés nincs a fenti leleten. Amennyiben panasza esetleg még kérdése van forduljon a kezelő orvosához. Tisztelettel: dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. március 13., 14:55; Megválaszolva: 2017. március 20., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: