Magas pulzusszám

Kedves Doktornő! Egy hónappal ezelőtt már írtam Önnek, mert kép napig normál vérnyomás mellett magas volt a pulzusszámom. Február 11-én 157/90 volt a vérnyomásom 167-es pulzusszámmal nyugalmi állapotban. Ekkor bementem a kórházba EKG vizsgálatot csináltatni, ahol azt mondták, hogy semmi probléma nincs a szívemmel. Múlthét pénteken február 27-én szinten nyugalmi állapotban 140/85 volt a vérnyomásom 135-ös pulzusszámmal, majd ez a nap folyamán még 2x. Az azt követő napokban pedig 100-as pulzusszám. Két nap óta teljesen normális a vérnyomásom 117/71 71-es pulzusszám. Szív tájékon néha szoktam érezni szúró fájdalmat, vagy azt. hogy zsibbad az ujjam vége, illetve melegség önti el a fülemet és a lábamat. Ezen kívül nem fulladok, nem leszek rosszul. Amikor elkezdek sétálni, akkor szépen lassan visszamegy a pulzusszám és a vérnyomásom is visszaáll a normál állapotába. Szeretném megkérdezni, hogy nyugalmi állapotban mitől lehet ilyen magas a pulzusszám, illetve, hogy ez szív eredetű probléma-e attól függetlenül, hogy az EKG-m jó volt? Egy háziorvos Concor nevű gyógyszert ajánlott, amit eddig még nem kezdtem el szedni. Édesapámnak szívritmuszavara van, ő ugyanezt szedni, a Pradaxa-val együtt. Korábban is megnyugtató választ kaptam Öntől, köszönöm szépen az akkori segítségét is. Üdvözlettel Emese

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar érzése témában

Kedves Emese! 24 órás EKG monitorozás lenne jó, mert néhány speciális ritmuszavar esetén alaphelyzetben az EKG-n nincs eltérés, csak pont a panasz alatt. A panaszok ismétlődése miatt egy szív ultrahang vizsgálat is jó lenne, megnyugtatásul. A felírt gyógyszer jó lehet a ritmuszavarra, de leviheti a vérnyomást. Szerintem kérje kardiológiai vizsgálat után kellene dönteni a terápiáról. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 05., 19:01; Megválaszolva: 2015. március 05., 19:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények