Terhelésre (nyugalomban) jelentkező rosszullétek

Tiszteletem, már hónapok óta rendszeresen rosszulléteim vannak, akár már kisebb terhelésre is(sima biciklizés, lépcsőzés), olyankor nagyon gyorsan ver a szívem, gyengének érzem magam, nehézlégzés, presyncopés érzéseim vannak. Terh. vérnyomás 130-145/85-95, nyugalomban kb 110-120/65-75 ami estére mindig 100-105-re lemegy. Nyugalmi pulzus kb 75-82, evés után +10-zel megemelkedik kb 2óráig aztán vissza lemegy. Ezek a rosszullétek nyugalomban is előfordulnak, melegség önt el, elkezd gyorsan verni a szívem aztán később visszaáll (nem tudom a vérnyomás esik le s a szív kompenzál vagy PSVT? ) Holtern szerint lehetséges PSVT bár a P hullám hasonlít a sin. tach-ra. Ugyhogy eddig nem tudják.Többször voltam echo-n, eddigi eredményei (82 pulzusnál: BK 48/31, 8mm (a 2 havin még 42mm volt, tach. mellett mérve), IVS 8, 8mm (2hónapja 11mm volt, érdekes), HF 7, 7mm (2hó. 9mm), JK 23mm, pulm. ACT 146m/s, aogyök 33mm, velocity: 118, 1m/s, peak gradient 5, 6mmHG, reg. nélkül. Norm. tág üregek, hypertrofia nincs. EF 63%, CO 5, 6 l. Jó syst, diast. funkció. 2 hónapja még relax. zavar volt, de állítólag a tach. miatt. Enyhe MPS reg. nélkül. Falmozgászavar nincs, PF nincs.Én a rosszullétek miatt HCM-re vagy aortabill.szűkületre gondoltam (talán volt olyan 7 éve reumás lázam).Sokszor megesik, ha felállok megszédülök s gyorsan ver a szívem. Elképzelhető az aortab.szűk. ezek alapján? Nem mondtak sajnos semmit róla. Nagyon félek, már ki vagyok készülve 8 hónapja, 6kg fogytam (jelenleg 59, 5 vagyok 65, 5 voltam), szerintük a stressz miatt, bár azóta gyakran vannak emésztési zavaraim is, evés után puffadás, gázok.Sápadt is vagyok eléggé, de a vérkép rendben, a kálium viszont mindig egy kicsit alacsony, 3, 60, régen jó volt Vércukor, TSH, koleszterin, zsírok rendben. Kora reggel már felébredek (6kor) és míg fel nem kelek addig legalább 2x is mennem kell vizelni, éjszaka többnyire nem.Norm. dolog ha szabad szemmel látni a nyaki ütőerek lüktetését? Már kis terh.felszalad a pulzus, csak órák múlva áll csak vissza. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szapora pulzus témában

Kedves Kérdező! Az ultrahang paraméterek egy része nem statikus, hanem dinamikus, de billentyü szűkülete, HCM- je nincs, nyugodjon meg. A vizsgálatok felsorolásánál nem láttam 24 órás vérnyomás, vagy EKG- monitorozás leletét. Ezekkel a vizsgálatokkal objektivizálni lehetne a panaszokat. Javaslom, hogy pszichológust is keressen fel, a nagyfokú szorongása miatt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2014. június 02., 14:15; Megválaszolva: 2014. június 04., 22:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...
Ritmuszavar béta-blokkoló
Kedves Doktornő! Az orvosom felírt, hogy szedjek Bisoprolol béta-blokkolót pajzsmirigy alulműködés okozta szívpanaszokra. Már 1 hete szedek 2,5 mg-ot...