érsebészeti lelet

Tisztelt doktor úr/doktornö, édesapám (54 éves) érsebészeti leletének értelmezésében kérném a segítségét. Itt a bemásolt szöveg: Anamnesis: Elözöleg 4 alkalommalAMl zajlott le, 3 alkalommal PTCA történt. Jelenleg a jobb lábon DI 250-300 méterre csökkent, Aspirin Kerberant szed. Jelen panaszok: Statusijobb femorális pulzusa tap, bal femorális nem tap. Poplitea és perif. egyik Oldalon sem tap. Dopplerrel ajobb perif. felett 70-8 () Hgmm a bal perif. felett 60-70 Hgmm postoccl. áramlások. Laboratóriumi eredmények: Vélemény / Therápiás terv (terápia): Az elvégzett DSA mko iliaca externán stenosist igazolt, mely miatt egyelöre mütét vag/ intervenciós beavatkozás nem jön szóba, tekintettel a regrediáló klinikai állapotra. Rendszeresjárásgyakorlatok végzése, beállított gyógyszeres terápia folytatása. Kérdésem a következö: pontosan mi az oka annak, hogy nem müthetö? Vannak esetleg módszerek amivel mégis enyhíteni lehet a fájdalmait és a járóképességét javíthatja? Olvastunk pl a sonoterápiáról. Arról mi a véleménye? Válaszát elöre is köszönöm. Èva

Dr. Papp Géza válasza érszűkület témában

Kedves Kerdezo, a jarastavolsag nagysaga es a vegtagon esetleg meglevo sebek alapjan, az erfestes alapjan dol el a mutet szuksegessege. Jelenlegi leletek alapjan mutetre nincsen szukseg most. Ilyen erszukulet eseten a gyogyszeres kezeles a leghatekonyabb. A sonoterapia jo lehet, keressenek batran ezzel foglalkozo szakembert.

Udvozlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2013. augusztus 07., 12:45; Megválaszolva: 2013. augusztus 11., 14:52
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Érszűkület, szédülés
Tisztelt Webbeteg szakértő! 68 éves férfi vagyok. Magasság 186 cm. súly 83 kg. Régóta érszűkületem van a lábamban, mely családi "örökség"....
Érszűkület és fekély kezelés
Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Nagymamámnak a kezelőorvosai szerint egy "általános érszűkülete van". Mindkét lábán fekély alakult ki (2-3...
Érszűkület miatti többszöri...
Jó Napot! Nagymamám lábát kétszer műtötték elmúlt 3hétben először két lábújja került le, majd lábfej középig vágták le lábát, sajnos...
Érszűkület
Kedves Doktor Úr! 1 hete értem haza a kórházból, ahol alsóvégtag ütőereinek embóliáját és rögösödést állapítottak meg. 2012 decemberében...
érszűkület
Tisztelt Dr.Nő! /Dr.Úr! Érszűkületem van a lábaimnál. 3 hete nagy lábujjamról le kellett venni a körmöt, annyira begyulladt. azóta a sarkamon...