• Nyaki CT

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorno!Nemreg megkaptam a nyaki Ct eredmenyt es jobb oldali vertebralis szukuletem van.Elmentem nyaki doppler ultrahangra es mindent rendben talaltak.Felek,hogy pedig ettol.a szukulettol lehet a nyaki es tarkotaji fajdalmam es szellemkepes latasom.Ne. mulik el honapok ota,Mri koponya negativ es minden mas negativ.Hiaba veszek be gyogyszereket semmi sem jo ra.A kerdesem.az hogy lehetseges ettol eros tarkotaji fajas es rossz latas?Koszonom

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a érszükület témában

        Kedves Kérdező ! A leírt panaszok, és a jobb oldali a. vertebrális szűkület közt semmilyen összefüggés nincs. A központi idegrendszer elülső és hátulsó agyféltekéje is két oldalról kapja a vérellátást.Ezek az agyban egy összefüggő rendszert képeznek, így az egyik oldal kompenzálja az ellenoldali enyhébb szűkületet. Ráadásul az erek megítéléséhez az UH vizsgálat pontosabb információt ad.Nem kell gyógyszereket szednie, inkább nyugodjon meg. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. április 16., 21:40; Megválaszolva: 2019. április 21., 07:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő ! Tavaj, 2018 Május 28.-án reggel előjött egy roham ,mentővel korházba szállítottak és ott újjabb roham jött rám. 4 napig kórházban ápoltak és azt állapították meg , hogy epilepsziás rohamom volt. Utána haza...
        Tisztelt Doktornő! Május elején egy pár napig tartó megerőltető fizikai munka után jöttek elő a tüneteim. Nem szoktam egyáltalán mozogni, ülőmunkát folytatok és akkor nagyon kihajtottam magam, de ezen kívül is eléggé stresszes életet...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi lelet értékelésében, értelmezésében kérném a segítségét. "Klinikum/kérdés: Az anamnézisben bal oldali végtag zsibbadás szerepel. Az ágyéki gerinc MRI vizsgálatát végeztük el a SIEMENS MAGNETOM AERA 1.5...
        Tisztelt Főorvos Asszony! Április-májusban már kérdeztem Doktornőtől, ezért mertem ismét Önhöz fordulni. Akkor a gyakori fejfájásom miatt gondoltam arra, hogy esetleg agydaganatom lenne, ekkor 2 neurológus véleményezte, hogy nincsen,...