Nyaki CT

Kedves Doktorno! Nemreg megkaptam a nyaki Ct eredmenyt es jobb oldali vertebralis szukuletem van.Elmentem nyaki doppler ultrahangra es mindent rendben talaltak.Felek,hogy pedig ettol.a szukulettol lehet a nyaki es tarkotaji fajdalmam es szellemkepes latasom.Ne. mulik el honapok ota,Mri koponya negativ es minden mas negativ.Hiaba veszek be gyogyszereket semmi sem jo ra.A kerdesem.az hogy lehetseges ettol eros tarkotaji fajas es rossz latas? Koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza érszükület témában

Kedves Kérdező!

A leírt panaszok, és a jobb oldali a. vertebrális szűkület közt semmilyen összefüggés nincs. A központi idegrendszer elülső és hátulsó agyféltekéje is két oldalról kapja a vérellátást.Ezek az agyban egy összefüggő rendszert képeznek, így az egyik oldal kompenzálja az ellenoldali enyhébb szűkületet. Ráadásul az erek megítéléséhez az UH vizsgálat pontosabb információt ad.Nem kell gyógyszereket szednie, inkább nyugodjon meg.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. április 16., 21:40; Megválaszolva: 2019. április 21., 07:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Sono terápia
Tisztelt Doktornő/úr! Van egy gondozottam akinél jobb oldali 80%-os agyi elzáródást mutattak ki. Nem műtik meg. Az mit jelent, hogy a véráramlás...
Érelzárodás
T Dr nyaki dopler vizsgélaton voltam az ideggyogyászom küldött el ahol a jobb oldalon 50 százalékos elzárodést allapitottak meg.erre asspirin protect...
Érszűkület
Tisztelt Dr Nő/Úr! Édesapámnak Color duplex vizsgálata volt melyben ez áll: "Bal oldalon ACC-ben főleg az oszlásban echodens plakkok. az ACI...
Nolicin mellékhatása