• Dr. Papp Géza

        Sebész

        361

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Sebész

        Bemutatkozás:

        Jelenleg nincs létrehozott önéletrajz, kérjük, látogasson vissza később!
      • Dr. Papp Géza legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! Abszolút lehetséges. A belső hegek akár egy évig is megmaradnak. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A kép alapján egy kisebb aranyere volna, bár a panaszai lehetnek repedés eredetűek is. Javaslom hogy alkalmazzon ProctisM kenőcsöt. Ha panaszai továbbra is fenn állnak, proctologiara jelentkezzen be. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A panaszát vélhetően egy bőrideg okozza. Ritka probléma, nehezen szüntethető meg, de gyakran magától elmúlik kb. 3 hónap után. Ha a sebész nem tud segíteni, keressen fel egy un. fájdalom ambulanciát. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! Panaszmentes apró kövek eseten a műtét a javasolt. A műtét utáni esetleges panaszokról is tájékozódjon, de ezekkel együtt is javaslom a műtétet. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Lia! Miért fogyott? Vastagbél, gyomor tükrözés? Mellkas rtg? Kivizsgálás a műtét(ek) előtt javasolt. A két műtét mehet együtt vagy külön is. Ha a nőgyógyász has felől operálja, akkor legyen egybe, ha hüvelyi irányból, akkor első a nőgyógyász utána a sérv. Háló javasolt. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A borotválást a beavatkozás előtt a sebészeti asszisztens(nő) fogja elvégezni. A műtét nyugodt környezetben kell hogy elvégzésre kerüljön, de a szégyenlősség nem fér bele. Mind az orvos, mind az asszisztens az emberi testtel dolgozik naponta, nem reális a szégyenlősség. A gyógyulás után az eredeti állapot fog helyre állni. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Jozsef! A hirtelen méret növekedés és az érzékenység inkább gyulladásra utal, első lépésben urológiai vizsgálatát javaslom. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A leírt panaszok alapján nekem nem elsősorban sebészeti eredet merül fel, sokkal inkább endometriózis, mely nem könnyű diagnózis. Lehetséges még valamilyen gyulladás is, ez könnyebben kezelhető lenne. A vizsgálatok nagyban segítik a pontos diagnózis megállapítását. Legyen türelemmel, biztos sikerülni fog kideríteni a panaszok okát. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! Egyetértek az indikációval. Szakavatott kézben ez alacsony rizikójú műtétnek számít. Ezzel együtt rutin műtét nincsen. Kérdezzék meg a hematológust, hogy kit ajánl, hozza forduljanak bizalommal. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Andrea! FNH vagy adenoma. Ezt az MRnek el kellene tudni dönteni. Ezzel együtt kell egy kontroll vizsgálat fél évvel az első MR után. Ebből már lehet tudni hogy növekszik-e. Zsugorodni nem fog, de hogy nőni fog vagy nem, azt nem lehet tudni. A 6 cm-es határ elérése esetén a várható haszon nagyobb mint a kockázat. A műtét laparoscoppal is elvégezhető bizonyos esetekben. Talán érdemes lenne az Uzsokiba vagy más nagy centrumba bejelentkeznie. Udvozlettel: Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! Jól értem, hogy jobb oldali műtét után bal oldali panasza van? Ha valóban így van, akkor ideggyógyászatot keressen fel, panaszai idegi eredetűek lehetnek. Ha altatásos műtét volt vagy elírás történt, és a mutettel azonos oldaliak a panaszai akkor az operáló orvosat keresse fel. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A köldökben levő váladékozása miatt használjon Bepanthen vagy aloe verat. Ha ez nem segít sebészeti szakrendelőben meg kell mutatni. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! Zsircsomó lehet. Szakrendelőben eltávolitják, ha kivánja. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező ! Vélhetően sérve van. Uh vizsgálat segíthet. Kérjen utána másodvéleményt. BMI 35 felett a kockázat jelentősen magasabb. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező. Nem valószínű. Keresse fel a sebészeti szakrendelést, ott adnak véleményt a cysta megoldására. Üdvözlettel Papp Géza