Kardiológiai kontroll vizsgálat

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma voltam kardiológiai kontroll vizsgálaton, ahol szívultrahangot csináltak és a következőt állapították meg, amihez lenne néhány kérdésem, amit az orvostól nem tudtam megkérdezni. Megtartott dimenizók, nyugalmi bkf, Bk nem hypertophiás. Segm.fail mozgászavar, falredukáció hegesedés nem látszott. Mitr.mellső vitorlán mesosyst.prolapsus. Vitorlák nem myxomatozus jellegüek. Cuspisok között kis Igr. MI, egyébként vítium nincs. Pf.nincs, kórós intracav.echodenzitás nem látszott. Igr.TI pulm.nyomás a norm.felső határán. Ao.gyök ascendens látótérbe hozható szakaszán kórós eltérés nem látszott. Septumok zártak, colorral shunk áramlás nem látszott. Igr.pulm.insuff. Mérs.hyperkinetikus keringés. Diagnózis: kéthegyű billentyű elégtelensége kéthegyű billentyű prolapsusa háromhegyű billentyű nem rheumás elégtelensége. javaslat. reggel 1/2 tbl Metrprolol Z Hexal 25 mg. retard, későbbiekben TTE kontroll. Sz.e anxiolytcum. A kérdésem az lenne, hogy mi ez a sok diagnózis, mit jelenetenek a leírtak. (A vizsgálat előtt kaptam egy negyed Betaloc-ot mert nagyon gyorsan vert a szívem, nem szeretem ezt a vizsgálatot és iszonyatosan izgulatam) Szeretném megkérdezni, hogy sportolhatok-e a digagnózisok mellett és ami a számomra legfontosabb, hogy lehet-e gondtalan terhességem illetve szülésem majd a későbbiekben. Illetve lesz e később komolyabb baj ezekből az eredményekből. Köszönöm szépen: Beatrix

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang témában

Kedves Kérdező, nyugodjon meg semmi komoly betegsége nincs, két billentyű zárásása nem tökéletes, de ez nem okoz semmilyen keringési problémát. Sokszor látható ilyen minimális eltérés, mely ritkán romlik, ezért kell az időszakos ellenőrzés, egyéb teendő nincs. Az izgulás miatt gyors a szívverése, lehet, hogy nem is kell állandóan gyógyszer, ha 70-80/percnél nem több a nyugalmi pulzus, beszélje meg a családi orvossal. Kifejezetten ajánlott a sport, inkább dinamikus tevékenység- úszás, tánc, kirándulás, kerékpár, női torna... javasolt. A fokozatosság betartása és a bemelegítés nagyon fontos. Gyermekvállalással kapcsolatosan sincs aggódni valója a szívultrahang lelete alapján. Üdvözlettel. Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. január 24., 18:09 ;Megválaszolva: 2013. január 27., 17:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
tágabb aorta
Tisztelt Szakértők Édesanyám miatt írok, remélem most már végre választ kapok a kérdéseimre, mert eddig senki sem válaszolt. Előszor leírom az...
Szív ultrahang
Kedves Doktornő! Két ultrahang felvétel készült ,3 nap különbséggel.Azt nem értem az elsőn ,csaknem teljes elzáródás van ,bal kamra kiáramló...
Szívultrahang lelet
Tisztelt Dr. Úr / Dr. Nő 35 éves férfi vagyok szeretném megkérni hogy szívultrahang leletemet véleményezze hogy jó-e a leletem vagy sem. Lelet: Az...
Sportoló szív UH
Kedves Doktor. Versenyszerűen kerekpározom. Kérem szépen a januari szív UH részletes értékelését Van-e jelentős eltérés, kell-e figyelni bármire...
Szivultrahang eredmeny
Ao.asc. 27mm Ao.anu. 24mm Ao.billentyu szep.: 21mm BK 48/27 EF 70% Septum 12/16 H fal 11/17 Bp 43/35 Jp 42/35 E 64 A 55 Dt 212 Ao vmax...