mi lehet a baj? Mit jelent a szív UH a sportra és szórakozásra tekintve?

Kedves Doktor Úr/Nő! Aorta gyök: 23mm bal pit: 31mm LA/AO: 1, 39 Ao bill.sep.: 18mm jobb kamra: 15/32mm Mitrális bill tükörkép mozg végeznek bal kamra 43/26mm EF 71% Septum 10mm jol mozog hátsó fal 10mm jol mozog Doppler: P.I: I-II.fokú jobb kamra kiáramlási seb: 1, 3 m/sec CVV vel mérhető max sebesség: 1, 6m/sec Bal kamra kiáramási seb: 1, 3m/sec CVV-vel mérh.max seb: 1, 7 m/sec Mitrális vitorlákon prolapsus M.I: I.fokú mitrális beáramlás: E hullám sebessége: 1, 2 m/sec A hulláms sebessége 0, 8m/sec E/A 1, 5 DT: 0, 22sec 2D IVC 16mm. Segmentális fali mozgászavar nem látható Supraternális metszetben aorta iv norm. Vél: hypekinetikus keringés Insuff. pulm grad: I-II. MPS., insuff mitr.grad I jó bk sist functio EF 71% a kérdésem az lenne hogy ez mit is takar? Illetve így sportolhatok e? ugyanis a doktor azt mondta h ez enyhe nem vészes dolog, bár jobb lenne ha ez se elenne évente elég kontrollra járni, ha ugyan ilyen marad akkor elég 2-3 évente, a házi orvosom viszont azt mondta tartózkodjak a súlyoktól, ugrástól. Nem szeretnék én magasugró lenni, csak futni és a saját testemmel edzeni, fekvőtámasz, gugolás, tolódzkodás, felülés...stb, tehát nem súlyokkal edzeni, illetve van egy 8kgos egykezes súlyzóm, h azzal edzhetnék -e? Második kérdésem az lenne, h ez fog e rosszabbodni, illetve az élettartamot csökkenti e? a panaszom: heves szívdobogás volt 4-5 alkalommal mellé egy kis kétségbeesés, azon kívül más nem, az érzés pihent helyzetbe volt, már ez sincs manapság ez lehetett 2 -3 hete és nem is volt eddig ilyen. Az utolsó kérdésem pedig, hogy alkoholt ihatok e mértékkel!? Ugyanis szalagavatóm lesz a közeljövőben és hogy mértékkel mehet e? egyébként ritkán fogyasztok. Mit javasol, mi a véleménye? Nem vagyok fiatal ehez? Egyéb betegségem nincs

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang témában

Kedves Kérdező, a fent leírtak alapján az ultrahang vizsgálat egy Önnel született enyhe billentyű záródási hibát mutat, valószínűleg nem lesz semmi problémája vele az életben. Normál egészséges életmód- túlzásoktól mentes sport, szórakozás mehet. Elképzelhető, hogy az Ön előtt álló érettségi okozta stressz áll inkább a panaszok hátterében. Stresszoldásként egy kis kocogás kifejezetten jót tesz. Szóval, nyugi! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 25., 12:38; Megválaszolva: 2012. november 26., 21:02
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
tágabb aorta
Tisztelt Szakértők Édesanyám miatt írok, remélem most már végre választ kapok a kérdéseimre, mert eddig senki sem válaszolt. Előszor leírom az...
Szív ultrahang
Kedves Doktornő! Két ultrahang felvétel készült ,3 nap különbséggel.Azt nem értem az elsőn ,csaknem teljes elzáródás van ,bal kamra kiáramló...
Szívultrahang lelet
Tisztelt Dr. Úr / Dr. Nő 35 éves férfi vagyok szeretném megkérni hogy szívultrahang leletemet véleményezze hogy jó-e a leletem vagy sem. Lelet: Az...
Sportoló szív UH
Kedves Doktor. Versenyszerűen kerekpározom. Kérem szépen a januari szív UH részletes értékelését Van-e jelentős eltérés, kell-e figyelni bármire...
Szivultrahang eredmeny
Ao.asc. 27mm Ao.anu. 24mm Ao.billentyu szep.: 21mm BK 48/27 EF 70% Septum 12/16 H fal 11/17 Bp 43/35 Jp 42/35 E 64 A 55 Dt 212 Ao vmax...