Syncumar vagy Marfarin?

2012.09.10. UH: Jobb láb vena peronea tág lumennel ábr., nem comprimálható, benne áramlásra utaló jel nincs. Ez a lelet kb két hónapos a lábam kisebb-nagyobb különbségekkel ugyanúgy dagad, fáj. Azóta (első 7naposLMWH bevezetéssel) hetente-kéthetente emelkedő Syncumar mite tablettát szedek, most 5/nap adagnál tartok, de az INR érték így is csak 1, 7- ra kúszott fel! Háziorvosom cserét javasolt, napi 1, 5 tabletta "Marfarin 3mg"-t. Kérdésem volna, mennyiben különbözik a két szer "hatóereje" hatásmechanizmusa? Sajnos a haematológiai vizsgálatra csak decemberi időpontot kaptam, pedig az orvosom szerint sokat segítene az adagolás beállításánál.... miért is? Segítségét tisztelettel köszönöm: István

Dr. Molnár Dóra válasza véralvadásgátló kezelés témában

Kedves Kérdező! A haematológiai vizsgálat elsősorban azt deríti ki, hogy van-e genetikai alapja a trombózisnak. Ha genetikai eredete van a betegégnek, mindig kell szednie alvadásgátlót. Ezeknek a gyógyszereknek az adagolás egyéni, amíg nem éri el az INR a 2-t jó lett volna továbbadni az LMWH-t. A syncumar és a warfarin hatástartama különbözik, mivel a warfarin hosszabb hatású, az étkezés változékonysága kevésbé befolyásolja. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 07., 20:03; Megválaszolva: 2012. november 15., 21:55
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Clexane vs. syncumar
Tisztelt Doktornő! Édesanyám gyógyszerezésével kapcsolatban szeretnék kérdezni Öntől. Édesanyám egészségügyi gondozásával 18 éve...
Syncumar helyettesítése más...
Tisztelt Dr Molnár Dóra! Véradó voltam, de 2001-.ben észrevették, hogy a szívbillentyüm nem jól dolgozik, 2001-be a Szabolcs utcai klinikán meg is...
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat