Trombózis

Tisztelet Doktor Úr! 1 hete engedtek haza a kórházból mélyvénás trombózissal (zúzódás a bal bokán, gipszet kaptam, szúrtam a vérhigítót, trombózist kaptam bekerüléskor inr 0.99 prothrombin12.6) .Syncumarból 2.5 mg kell szednem.Tegnap voltam vérvételen az eredményem protombin 23.8 inr 2.09.Tudom a tartomány 2-3 között jó, tehát akkor a véreredményem jó, így gondolom) A kérdésem az lenne hogy az eredményem a kórházból elengedés után sokat esett (számomra legalábbis ez soknak tűnik) ez ugye nem jelenti azt, hogy újabb esélyem van visszakerülni (a kórházi utolsó eredményem prothrombin 32 inr 2.81) .Tudom hogy oda kell figyelnem a táplálkozásra főleg a K vitaminra és ezt be is tartom. És a gyengeségem és a szédülés is ennek tudható be? A vérhigítótól fájhat a gyomrom? Ugye nem kerülhetek be ismét ezen érték miatt újra a kórházba? A fájdalmat a lábamban ami már enyhébb lett még sokáig fogom érezni? Válaszát előre is köszönöm: P.Szabina

Dr. Tomonkó Magdolna válasza véralvadásgátló kezelés témában

Kedves Kérdező!

Az INR érték elsősorban a bevett gyógyszer adagjától és a táplálék K vitamin tartalmától függ. Bár a 2, 1 INR érték benne van az elfogadható sávban, de friss trombózis után jobb lenne, ha 2, 5 és 3, 0 között lenne. A gyakori ellenőrzésnek és a gyógyszer adagjának változtatásával ez elérhető, ha minden nap nagyjából azonos mennyiségű magas K vitamin tartalmú zöldséget fogyaszt. Konzultáljon kezelőorvosával, a gyógyszer adagjának megfelelő beállításáról.

A kórházi és az otthoni érték között gyakori az eltérés az életmód, az eltérő konyhatechnika, a bőségesebb zöldségfogyasztás következtében.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. augusztus 13., 13:42 ;Megválaszolva: 2014. augusztus 14., 07:53
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Syncumár vagy Xareltó
Üdvözlöm Önt! Problémám a következő Férjemnek több mint tíz éve mélyvénás trombózisa volt. Azóta szedi a syncumart. Sokszor vérzik az orra...
Véna jugularis thrombosis
Tisztelt Dr Nő/ Úr! Édesapámnál 2013 jun. 7-én Thrombozist találtak a nyaki vénájában. augusztusig clexane injekciót kapott, azóta a syncumart...
Alacsony INR érték
26 éves vagyok, kettő mélyvénás trombózison estem át. Napi syncumar adagom 4, 5 volt amit most felemeltek 5-re. Mivel külföldön dolgozom, csak 2-3...
Mélyvénás trombózis
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 24 éves nő vagyok. 2 éve mélyvénás trombózisom volt a bal lábamban (comb hajlat) . Azóta a bal lábam 1-2 cm-el...
trombozis után injekció, v. Syncumar?...
Kedves Doktornő! Édesanyám 75 éves, egy hónapja trombózist diagnosztizáltak nála. Combközépig érő II.komressziós harisnyát írtak fel és a...