• Trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelet Doktor Úr! 1 hete engedtek haza a kórházból mélyvénás trombózissal(zúzódás a bal bokán, gipszet kaptam, szúrtam a vérhigítót, trombózist kaptam bekerüléskor inr 0.99 prothrombin12.6).Syncumarból 2.5 mg kell szednem.Tegnap voltam vérvételen az eredményem protombin 23.8 inr 2.09.Tudom a tartomány 2-3 között jó, tehát akkor a véreredményem jó, így gondolom) A kérdésem az lenne hogy az eredményem a kórházból elengedés után sokat esett(számomra legalábbis ez soknak tűnik) ez ugye nem jelenti azt, hogy újabb esélyem van visszakerülni(a kórházi utolsó eredményem prothrombin 32 inr 2.81).Tudom hogy oda kell figyelnem a táplálkozásra főleg a K vitaminra és ezt be is tartom. És a gyengeségem és a szédülés is ennek tudható be? A vérhigítótól fájhat a gyomrom? Ugye nem kerülhetek be ismét ezen érték miatt újra a kórházba? A fájdalmat a lábamban ami már enyhébb lett még sokáig fogom érezni? Válaszát előre is köszönöm: P.Szabina

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a véralvadásgátló kezelés témában

        Kedves Kérdező! Az INR érték elsősorban a bevett gyógyszer adagjától és a táplálék K vitamin tartalmától függ. Bár a 2, 1 INR érték benne van az elfogadható sávban, de friss trombózis után jobb lenne, ha 2, 5 és 3, 0 között lenne. A gyakori ellenőrzésnek és a gyógyszer adagjának változtatásával ez elérhető, ha minden nap nagyjából azonos mennyiségű magas K vitamin tartalmú zöldséget fogyaszt. Konzultáljon kezelőorvosával, a gyógyszer adagjának megfelelő beállításáról. A kórházi és az otthoni érték között gyakori az eltérés az életmód, az eltérő konyhatechnika, a bőségesebb zöldségfogyasztás következtében. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. augusztus 13., 13:42; Megválaszolva: 2014. augusztus 14., 07:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: