Sebészeti beavatkozás esetén

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Sajnos szájsebészeti beavatkozásra van szükségem. Azonban Syncumar -t szedek és nem tudom mennyinek kell lennie az INR-nek, hogy a beavatkozást el lehessen végezni. Jelenleg 2, 5 az INR. A háziorvos szerint 2 és 3 között jó. Ugyanakkor a Szájsebészeten azt mondták, hogy esetleg fel lehet a sebészeti időre függeszteni a syncumar szedését. Igaz ez? Ezzel kapcsolatos kérdésem, hogy nem tudom esetleg egy másik vérhígító gyógyszerre cserélni a Syncumar-t, amivel nagyobb INR mellett sem jár vérzés. Sajnos ha 3 fölé megy az INR, orrvérzés lép fel. Köszönöm fáradozását, tisztelettel, Gyula

Dr. Árki Ildikó válasza véralvadásgátló kezelés témában

Tisztelt Kérdező!

A szájsebész dönti el, hogy a beavatkozás elvégezhető-e helyi vérzéscsillapítás alkalmazásával a terápiás tartományban (2-3) levő INR mellett, vagy át kell térni a Syncumar kezelésről LMWH injekció adására, már a tervezett műtét előtti napokban. Második kérdésére a válasz az, hogy vannak "új típusú" véralvadásgátlók, ezek alkalmazásánál nincs szükség INR ellenőrzésre.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 07., 14:26; Megválaszolva: 2014. május 09., 22:18
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Tüdőembóliát követő gyógyszeres...
Tisztelt Doktornő/doktorúr! Február közepén kétoldali mellékági tüdőembóliám volt. A kórházban véralvadásgátló injekcióval...
Syncumar mellett foghúzás?
Évek óta Syncumart szedek. Tönkrementek a fogaim, szájsebészeti beavatkozásra lenne szükség. A Syncumar miatt a fogorvosom aggodalmaskodik. Milyen...
Szájpadlás
Tisztelt Doktornő, Csatolt fotón látható fehér duzzanat van a szájpadlásomon. Kicsit érzékeny is. Tudna segíteni hogy mi lehet ez? Illetve...
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...