szív echo lelet

Tisztelt Szakértő! Egy hete jártam kardiológiai vizsgálaton és a lelet egy részének értelmezését kérem: Bal kamra átm.: 34-58 JP hossza: 52 JK diasztol. 45 TAPSE= 34 BP: 17 ml/m2 LVMI=81gr/m2 RWT=0.31, IVC nem hozható képbe. Hártyás billentyűk, insuff-sten nincs. Norm bk-i beáramlási Doppler görbe. Segmentális fali mozgászavar, peric folyadékszaporulat nincs.-norm szívecho kép. Terhelés: EKG 9.1 MET -91%, negatív EKG szabályos A kérdésem az, hogy ezek mit jelentenek és van-e probléma? A JK diasztolés átmérője nem nagyobb? A régebbi leleteimen csak úgy volt feltüntetve, hogy Jobb Kamra: 30 Köszönöm a választ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang témában

Kedves Kérdező! Önnek igaza van, a leírt jobb kamra átmérő valóban nagyobb, de ennek oka nem derül ki a leletből. A bal kamra is kissé tágabb. A teljesítőképesség elfogadható, de az Ön életkorában lehetne nagyobb. Érdemes lenne ismételt vizsgálatra másik kardiológushoz elmenni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardilógus

Kérdés: 2012. szeptember 13., 09:58; Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 21:31
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után