Tisztelt Doktornő! Szív uh vizsgálat eredményemről szeretném megtudni a véleményét!

Szeretném megtudni a véleményt, tanácsát. Az orvos azt mondta ne foglalkozzak az eredménnyel, ez nem probléma, 1év múlva kontrollra menjek vissza.de én 3éve és 4 éve is voltam akkor csak a kéthegyű billentyű prolapsusa volt a gond...most elmentem 3napja az utolsó uh-hoz képest 3évre és ez a probléma is kialakult félek mi lesz így még 3 év múlva? az eredmény: Aorta-gyök: 26mm, Ao bulbus: 29mm, Bal pitvar: 35mm, csúcsi nézetből: 36×42mm, Kamra septum végdiast: 6mm, Hátsó fal végdiast.átmérő: 7mm, Bal kamra diast.átmérő: 46mm, E: 105cm/sec, A: 67cm/sec, Ao infundibulum: 27mm, Jobb pitvar: 34x39mm, Septum syst: 11mm, Bal kamra syst.átmérő: 28mm, EF: 69%. Aorta-billentyű: három tasakos, vékony, jól nyílik. A billentyű síkjában mérhető kiáramlási sebesség: 1, 52m/sec.Pulmonalis billentyű: ép. Az art pulm.-ban az áramlás sebessége: 1, 44m/sec. Mitralis billentyű: a MMV megvastagodott, 4-5mm-t prolabal. A mitr.regurg.jelzett.Tricuspidalis billentyű: a tricusp.insuff enyhe 1 fokú. A becsült pulm nyomás: 21+10Hgmm.Diagnosis: A kéthegyűbill prolapsusa, A háromhegyű bill elégtelensége.Nagyon köszönöm válaszát, véleményét! Egy aggódó fiatal anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang témában

Kedves Kérdező! Az ismert mitrális prolapsus leírása szerepel az ultrahang leletben, ez nem okoz lényeges keringési eltérést. Egy másik billentyű sem tökéletesen zár, de a keringést ez sem zavarja. A romlás mértékét nem tudom megmondani, mert a korábbi lelet nem áll rendelkezésre. Ez a lelet sem rossz, így túl sok romlás nem valószínű, ne izguljon. Részletekről a vizsgáló orvost kérdezze! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 06., 18:59; Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 16:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás
Kardiologia