• Szapora pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr ! 50 éves, többgyermekes családapa vagyok, egy mérnökirodát vezetek több éve annak minden gondjával. Sajnos legalább 10 éve nem sportolok, de sokat mozgok a családi ház és természetesen a gyerekeim miatt is. Az átlagos fizikai terhelést elég jól bírom. Eddig még soha nem küldtem ilyen jellegű kérdést, illetve levelet annak ellenére, hogy már régóta fennáll az a probléma amit az alábbiakban foglalnék össze, jól definiálhatóan egyetemista koromban emlékszem az első ilyen jellegű tünetre egy nagyon stresszes időszak után: - időről-időre (1-6 hónap) rámtör olyan pár napig tartó rosszullét, aminek a kiváltó oka néha rejtély, máskor jól definiálhatóan erős felindultság, stressz okozza - általában emelkedett szívdobogás folyamatosan végig, nehéz az alvás ilyenkor - nem fájdalom, de mindig erősen érzem az ízületeimet - talán nem láz, de ahhoz nagyon hasonló érzés, enyhe gyengeség, levertség végig - nem fájdalom, inkább kisugárzás érzése bal oldalon, bal-közép háton - fizikai megerőltetésre néha enyhe köhögés - néha olyan hirtelen, mint amilyen hirtelen jött megszűnik, néha hosszabban elnyúlik ez az állapot - megszűnte után általában jó fizikai állapot Sajnos a minap hajnalban arra ébredtem, hogy nagyon heves szívdobogás fogott el, émelygett a gyomrom, rosszul éreztem magam és tényleg félelemérzés kerített hatalmába. Rá két napra ugyancsak hajnalban ez megismétlődött, elmentem egy kardiológushoz, leleteket mellékeltem. Hozzá kell tennem soha nem voltam orvosnál se ezzel a problémával se mással. Nagyon hálás lennék, ha kapnék némi segítséget és szakmai véleményt a gondjaimra és nem utolsó sorban a félelmeimre, már amennyire egy levél alapján ez megtehető. Milyen jellegű további vizsgálatokra lenne szükség? Tisztelt válaszukat előre is nagyon köszönöm. András

        Dr. Bene Orsolya válasza a szapora pulzus témában

        Kedves kérdező! NEm túl típusosak a tünetek. A nyugalmi EKG, szívultrahang teljesen rendben van. Esetleg a szapora szívverés miatt 24 órás EKG (Holter), a bizonytalan mellkasi fájdalmak és az életkora miatt terheléses EKG jön még szóba kardiológiai szempontból. Mivel azonban fiatal kora óta vannak ilyen panaszok, és főleg stresszhez köthetők, lehet, hogy érdemes lenne pszichológust is felkeresni, elképzelhető, hogy pszichés eredetűek a panaszok.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 14., 16:12; Megválaszolva: 2011. november 20., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés