Patológiás részegség lehet?

Ritkán iszom alkoholt, de utóbbi 2 alkalommal 4 hónapja, és most egy hete amnéziával végződött. 4 hónapja elég sok /? / tömény alkohol után kb 3 dl elfogyasztása teljes filmszakadás. Ismerősök elmondása szerint nevetgéltem stb. Az egy héttel ezelőtti eset, viszont nagyon megdöbbentett, egy születésnapon viszonylag kisebb mennyiségű alkohol /1 pohár pezsgő, 1 dl pálinka, és bor./ elfogyasztása után újból filmszakadás, de ekkor agresszívvá váltam, nem ismertem meg a barátaimat, és az elmondások szerint csapkodtam össze vissza. Ezután néztem utána, mi lehet ennek az oka. A Patológiás részegség tüneteit vélem felfedezni. Ha ez van, akkor tényleg igaz, hogy már egy korty italtól is elborulhat az agyam? Akár veszélyt jelenthetek a környezetemre? Ezek után már egy pohár bort sem fogyaszthatok, annélkül, hogy a tünetektől ne féljek? Ha ilyen kis mennyiségű alkohol is elég hozzá akkor inkább elutasítok minden alkoholt.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a patológiás részegség témában

Kedves Kérdező! A patológiás részegségre az jellemző, hogy bármekkora alkoholfogyasztás után jelentkezhet egy utólag teljes amnéziával járó állapot, amikor az illető agresszívvá válik és olyan dolgokat tesz, amit egyébként soha nem tenne. Esetleg hallucinálhat és üldöztetéses gondolatai vannak. Ebben az állapotban a részeggel való kommunikáció, meggyőzés szinte lehetetlen. Meglehetősen ritka állapot, de ha valaki hajlamos rá, akkor többször előfordulhat. Ilyenkor azt javasoljuk, hogy egyáltalán ne igyon többet semennyi alkoholt, különösen hogy büntethetővé válik, ha tisztában van azzal, hogy patológiásan reagál az italozásra, mégis iszik. Az Ön első esete inkább a nagy mennyiségű alkoholnak tudható be, a második már gyanús arra, hogy patológiás részegségról van szó, de ezt ennyiből megmondani nem lehet.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 16., 15:10; Megválaszolva: 2012. március 20., 13:06
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Alkoholizmus
Alkohol függőség, alkoholizmus?...
Marihuana stb
Le szokás
Üdv. KB fél éve kezdtem egy szakítás miatt füves cigit szívni. Jó volt el terelte a gondolataimat. Viszont abba szeretném hagyni. Pár napja nem...
alkoholfüggőség
Érdekel, hogy az alkoholfüggőség kezelésénél amikor az illető már volt kórházi elvonó kuran, és nem akar többször kórházba menni, hogyan...