Patológiás részegség

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Megfigyeléseim és a témakörben szerzett ismereteim alapján, sajnálatosan a címben jelzett betegség tüneteit fedezem fel a férjemnél. A kérdésem az lenne, hogy milyen módon gyógyítható ez a betegség és a család mit tud tenni a gyógyulás érdekében?

Nagyon aggódom, ezért nagyon várom mielőbbi válaszát!

Előre is köszönve segítségét, tisztelettel:

Veres Károlyné

WEBBeteg Szakértő válasza patológiás részegség témában

Kedves Kérdező! A patológiás részegség egy állapot, melyből kigyógyulni nem lehet. A megoldás az alkohol elkerülése. Az alkohol fogyasztása esetén az illető énidegen módon, akár agresszíven viselkedik, érzékcsalódásokat él meg, bűncselekményt is elkövethet. Az eset után mély álomba merül, nem emlékszik a történtekre. Az eset nem az elfogyasztott alkohol, mennyiségétől függ, minimális adag is kiváltja. Tehát ha ELSŐ alkalommal követ el bűncselekményt, akkor nem büntethető, de mivel ezután a vizsgálat ezen állapotára fényt, derít, ezért mivel már tudatában van annak, hogy ez bekövetkezhet, következő alkalomkor már nem mentesül a büntetőjogi felelősség alól. Véleményem szerint érdemes lenne tisztázni, valóban ez-e a helyzet férjénél (pszichiátriai vizsgálat), hogy ne kerüljön sor az előbb részletezett eseményre.

Megválaszolva: 2010. január 27.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Patológiás részegség lehet?
Ritkán iszom alkoholt, de utóbbi 2 alkalommal 4 hónapja, és most egy hete amnéziával végződött. 4 hónapja elég sok /? / tömény alkohol után kb 3 dl...
Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?
Xanax elhagyása
Állandóan zenét hallok a fejemben
Ripedon elvonási tünet ellen?