Patológiás részegség

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Megfigyeléseim és a témakörben szerzett ismereteim alapján, sajnálatosan a címben jelzett betegség tüneteit fedezem fel a férjemnél. A kérdésem az lenne, hogy milyen módon gyógyítható ez a betegség és a család mit tud tenni a gyógyulás érdekében?

Nagyon aggódom, ezért nagyon várom mielőbbi válaszát!

Előre is köszönve segítségét, tisztelettel:

Veres Károlyné

Dr. Boros Miklós válasza patológiás részegség témában

Kedves Kérdező!

A patológiás részegség egy állapot, melyből kigyógyulni nem lehet. A megoldás az alkohol elkerülése. Az alkohol fogyasztása esetén az illető énidegen módon, akár agresszíven viselkedik, érzékcsalódásokat él meg, bűncselekményt is elkövethet. Az eset után mély álomba merül, nem emlékszik a történtekre. Az eset nem az elfogyasztott alkohol mennyiségétől függ, minimális adag is kiváltja. Tehát ha ELSŐ alkalommal követ el bűncselekményt, akkor nem büntethető, de mivel ezután a vizsgálat ezen állapotára fényt derít, ezért mivel már tudatában van annak, hogy ez bekövetkezhet, következő alkalomkor már nem mentesül a büntetőjogi felelősség alól.

Véleményem szerint érdemes lenne tisztázni, valóban ez-e a helyzet férjénél (pszichiátriai vizsgálat) , hogy ne kerüljön sor az előbb részletezett eseményre.

Kérdés: 2010. január 27., 11:09; Megválaszolva: 2010. január 27., 11:09
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok
skizofren vagyok?!
Antidepresszáns elhagyása
Hipnózis dadogás ellen