• Veleszületett szemtekerezgés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktörnő! szemészeten voltam és a leletemre ezt írta a szemorvos halvány szabálytalan pappilák , periférián seprőszerű elváltozás,kp.-nél erősebb pigmentatio. Mit jelentenek ezek? Továbbá mit jelent a Maschke szerinti 100%-os látáscsökkenés? köszönöm válaszát Köszönöm gyors válaszát. Én már látássérült vagyok születésem óta és a fogyatékosságitámogatást is kapom szemorvoshoz a szokásos ellenőrzésre miatt mentem,ahol megállapította,hogy romlott a szemem.Leíróm ami a leleten szerepel.: Látása: sajátüveg -7,25 sph-1,0cyl90 kézmozgáslátás sajátüveg -6,0 sph -1,0 cyl90) 1 méterről olvas Ammonjelet Dg: H3510 ROP o.u. H5210myopia mai. grad o.u. H55H0nystagmus o.u. Nevezett betegnek veleszületett szemtekerezgés e van állapota végleges javulás nem lehetséges látáscsökkenése Maschke szerint100% köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! Így már minden egyértelmű. Valószínűleg koraszülöttek körében gyakori retinopathia és a nagyfokú rövidlátás, valamint a szemtekerezgés miatt ennyire alacsony (100%-nak tekinthető a látáscsökkenése), már kiskora óta. A szemfenéken észlelt eltérések: látóidegfő (papilla) halványabb színe és a fokozott pigmentáció valószínűleg a korábban ismert eltérések következménye.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 07., 09:51; Megválaszolva: 2011. június 08., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: