Családi pótlék

Tisztelt doktor/nő! Érdekelne jár e a felemelt összegű családi pótlék a barátnőmnek? 23éves. 3éves korában megműtötték a bal szemét és elvesztette a szeme világát és ráadásul műszemet kell használnia.Később megállapították a felemelt összegű családi pótlékot.Édesapja munkahely váltása után már nem folyósították.17 éves korában megállapították, hogy elvan vékonyodva a gerince. Megtiltottak mindenféle súly emelést.Később kiderült, hogy a jobb lába rövidebb 1centivel mint a bal. Az ortopédián a gerinc problémával indokolták, hogy annak a következménye.Érdekelne: jogosult e felemelt összegű családi pótlékra?

Dr. Papp Júlia válasza emelt összegű családi pótlék témában

Tisztel kérdező!

Gyermek után emelt összegű családi pótlék abban az esetben jár, ha mindkét szemen a látásélesség 0, 3 vagy annál rosszabb. Az egyik szem elvesztése, amennyiben a másik szem egészséges, 30%-os látószervi károsodást jelent, amely önmagában nem elegendő fogyatékossági támogatás igényléséhez. Egyéb betegségek esetén természetesen minden károsodás beszámít.

Kérdés: 2011. február 24., 19:53 ;Megválaszolva: 2011. március 06., 20:01
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Mit jelent ez a mondat?
Tisztelt doktor úr! Lézeres szem műtétem lesz hamarosan és az elővizsgálati papíron van egy bekezdés amit nem értek, ugye a jobb szememnek tényleg...
Pupilla diferencia
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel keresném meg,hogy pár napja véletlen vettem észre,hogy az egyik pupillám tágabb mint a másik,azonos...
Eres szemek
Tisztelt Doktor úr! Bő 2 évvel ezelőtt kezdődött eresedni a szemem. Először csak a bal szememen, most már a jobbon is. Eleinte 2 db ilyen ér volt...
Kettős látás
Üdvözlöm! 14-én megyek novemberben szemészetre, akkor kaptam időpontot addig is kérem szépen segítsen, hogy mi lehet a probléma. 33 éves vagyok...
Opac in corp vitr. ls. kezelése
Címben megadott diagnózist kaptam. Eléggé zavaró fix folt akadályoz a látásban, különösképpen monitor előtt dolgozáskor. A szemész azt mondta...