• Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

         

          Kedves Doktor Nő/Úr!

          A kérdésem az lenne, hogy édesanyám 62 éves eddig alacsony vérnyomása volt,   de    kb.fél éve felment a RR:160/90-re is. Attól fél, hogy érelmeszesedése van valahol.

          Volt nyaki gerinc felv.-en( A kisizületekben mérs.fokú arthrosis van)Valamint volt    szemészeten de a vizsgálatot nem magyarázták meg.OBj: +0.25 +0.50 cyl T:61  +0.25 +0.50 cyl T:77 V:1.0 Rés:békés elülső segm.Fundus:éles határú, halvány papillák.Szűk, élénk reflexű artériák, tágabb vénák, mérsékelt kereszteződési tünetek.Retina ép.1 cs.Humacain ou T:15/15 Hgmm Dg:Háttér retinopathia és retinalis elváltozások.

        Ez utal e valamire van - e valami teendő? Köszönettel

         

        WEBBeteg szakértő válasza a retinopathia témában

        Tisztelt  kérdező! A számszerű adatok a jobb, ezt követően a bal szem fénytörési értékét mutatja - minimális, korrekciót nem igénylő mértékű. V:1.0 jelenti a 100%-os látást. A T15/15 Hgmm a jobb és bal szem szemnyomását jelenti, amely teljesen a normál tartományba esik. Az erek elváltozásának hátterében inkább a magasabb vérnyomás valószínűsíthető, de az enyhe meszesedés is okozhat szűkületet. A teendő elsősorban a vérnyomás rendezése, háziorvossal egyeztetve szükség esetén keringésjavító kezelés is segíthet.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-09 22:04:26; Megválaszolva: 2010. március 09., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: