Vírus okozta sebek a szaruhártyán

Kislányom 6 éves, 2 éve járunk szemészhez, fényérzékenységgel, szemfájdalommal.Visszatérő sebek a szaruhártyán okozzák a fájdalmat, egyfajta herpeszvírus okozza.Szteroidos cseppel kezelik, de megszüntetni nem tudják. Attol félek, tartósan ez károsodást okoz a szemében. Mit tehetnék?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza szaruhártya témában

Tisztelt Anyuka!

A visszatérő szaruhártya folyamat gyermekeknél gyakran fokozott immunreakció miatt jelentkezik. Ezért jó és hatékony a szteroid tartalmú készítmény. Érdemes hámosító szemgéllel kiegészíteni, hogy a fájdalmat csökkentsük, illetve a folyamatot gyorsítsuk. Kellemetlen a gyakrabban jelentkező szempanasz, viszont ritkán szokott maradandó károsodást okozni és ritkulhat a visszaesés.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. december 30., 10:23; Megválaszolva: 2015. január 03., 16:42
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon