Homályos látás 3 kép látása egyszerre

Tisztelt Doktor úr! Áprilisban egy ág bele csapot a szemembe azóta nem az igazi a látásom, hullámokban jön elő a látás romlásom. Amikor az eset történt egyből orvoshoz fordultam kaptam egy szemcseppet és egy kenőcsöt a szememre, az orvos azt mondta szerencsém volt mert a hajszálnál is vékonyabb seb van a retinámon de végig hosszában. 1 hét alatt jött helyre a látásom ahogy a doki mondta, viszont nem lett a régi 2-3 képet is látok azóta vele egyszerre illetve épp csütörtökön volt reggel "rohamom" , mikor rám jön nem bírom a szemem kinyitni fáj ömlik belőle a könny, vörös színe lesz, mikor 2-3 óra után elmúlik fehér fátyolosan látok illetve a 3 képet nagyon erősen látom kb. 1 hét ilyenkor mire nagyjából 1 látok mindenből és kitisztul a látásom nagyjából. Azt vettem még észre hogyha az alsó szemhéjam felhúzom a sérülésig a felső részel tökéletesen látok, de annyira hogy szemüveg sem kell mint korábban. Mit tehetek? Érdemes állami úton próbálkozni vagy csak magán úton a jelenlegi helyzetben? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza a szaruhártya, hámhiány, sérülés, témában

Kedves Uram! A kérdését olvasva nem godolnám, hogy a retina sérült, hiszen ha ott lenne ilyen mértékű "végig hosszában lévő seb", akkor a látás jelentősen leromlik és nem valószínű, hogy újra megjavul. Azt gondolom, hogy a szem felszínét, a szaruhártyát érő horzsolódás alakult ki, mely a centrumban volt, és így okozhatott olyat tüneteket, amelyet Ön is említ. Az esetek jelentős részében ez magától behámosodik, azonban kb. 5-10%-ban előfordul, hogy ez nem tökéletes. Ilyenkor, főleg reggelente az éjszaka behámosodott terület, a szm kinyitásakor lesodródik. Fő jellegzetessége még, hogy visszatérő problémáról beszélünk, mely egy idő után javul. Azonban ez továbbra is csak ideiglenes. Azt javasolom, hogy olyan centrumot kell felkeresni, ahol nagy a tapasztalat a szemfelszínt érintő betegségek esetén. Mivel fiatal, szóba jön lézeres kezelés, de ezt vizsgálat nélkül nem tudom biztosan megmondani. Remélem segítettem!

Kérdés: 2020. december 12., 16:29; Megválaszolva: 2020. december 13., 15:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?