Hegesztési szemgyulladas

Tisztelt Dr. Úr! Férjemnek hegesztés után csúnyán begyulladt a szeme estére. Házi praktikaval, (reszelt burgonya) csillapitottam a fájdalmat. Viszont a gyógyszertárban vettem Corneregel szemgelt, ezt ajánlották. A kérdésem az lenne hogy ezt a hegesztés előtt és után is lehet használni? Bele lehet csepegtetni mondjuk este, a kialakul gyulladaskor a szembe?Esetleg javasol valami mást? Válaszát köszönöm, Szabone Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza szaruhártya, hegesztés, idegentest, photoelectrica témában

Kedves Hölgyem!

A fentiek alapján kétféle szemészeti kórkép jut eszembe. Az egyik eset az, hogy a szaruhártya felszínén idegentest, esetleg horzsolás látható. A másik, hogy ún. keratitis photoelectrica okozza a fő panaszokat. Mindkét esetben javasolt a Corneregel, mivel segíti a hámosodást (napi 2-3x), azonban érdemes ilyenkor a területileg illetékes szemészeti szakrendelésen megjelenni (nem kell beutaló), hiszen lehetséges, hogy receptköteles szemcseppre is szükség lehet.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2021. február 10., 15:37; Megválaszolva: 2021. február 13., 09:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás 3 kép látása...
Tisztelt Doktor úr! Áprilisban egy ág bele csapot a szemembe azóta nem az igazi a látásom, hullámokban jön elő a látás romlásom. Amikor az...
szürkehályog mütét
Tisztelt Doktor Úr! 40 évvel ezelőtt a szaruhártyám felső pereme mész által megsérült. Ez a sérülés meggyógyult és a látásomban ezidáig nem...
Kettős láttás alkalmanként
Jó napot! Április elején egy ág csapódott a szemembe, egyből orvoshoz mentem mert alig láttam a szememre ott azt mondták hogy nagyon nagy szerencsém...
Szaruhártya sérülés / heg...
Tisztelt Doktor Úr! Az a történetem a kérdés előtt, hogy egy forró fémszikánk repült a szemembe kb másfél hónapja, amit 24 órán belül...
Hegek a szaruhártyán
Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdéssel fordulnék most Önhöz, miszerint érdemes lenne belevágnom egy szaruhártya átültetésbe, mint egyetlen mód a...