szem fájdalma

Kedves DOktor Úr Elég sok betegségem van mostanában, 2009-ben végbélrákkal műtöttek, azóta sztómás vagyok. Negyedévenként járok kontrollra. Legutóbb okt.24.én voltam, szerencsére áttét sehol nincs, van viszont egy rosszabb dolog, találtak a hasi aortán aneurysmát, 44x42 mm átmérőjű, benne 10 mm-es fali thrombus látszódik.Ez a júliusi hais ultrahang leleten is szerepelt, de akkor ez még35 mm átmérőjű fali thrpmbus volt,, a thrombus legnagyobb szélessége 38 mm volt. Ez most sajnos nagyobb. Voltam érsebészeti kontrollon is, de semmit nem mondtak, majd februárban kell mennem ismét kontrollra. Állitólag ez elég veszélyes, még a műtét is, még azt sem tudom, mit kéne éreznem, mert semmi nem fáj. Mire kell itt főleg vigyázni? Fogalmam sincs a teendőkről.Igazából konkrét választ arra sem kaptam, mennyire rosszabbodott ez, Nem tudom összefügghet-e, hogy mostanában a szemeimben szúró fájdalmat érzek.Lehet ez érbetegség miatt? Hova kéne fordulnom?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemfájdalom témában

Tisztelt kérdező! A szem szúródásos jellegű panaszai hátterében nagyon sok minden állhat - enhye szemszárazságtól kezdve, a szemhéjszéli mirigyek krónikus gyulladása, allergiás jellegű kötőhártya gyulladás, kis idegentest stb. Fontos lenne időpontot kérni és ellenőriztetni a szemet, mert így fény derülhet az okra és ennek megfelelően lehetne kiválasztani a kezelést. Sajnos sok gyógyszernek is van szemszárazságot okozó mellékhatása - van amikor nem lehet a gyógyszert módosítani, ilyen esetben a műkönny készítmények használata javasolt.

Kérdés: 2012. november 26., 20:03; Megválaszolva: 2012. december 01., 09:28
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák