Ideggyulladás

Kedves Doktor Úr/Nő! A panaszaim szeptember közepén kezdődtek. Érzékenyebb vagyok a hidegfrontra, de azt nem mondom, hogy minden egyes frontot megérzek. Ilyenkor az esetek 98%-ban a bal halántékom, szemem mögötti rész, illetve az orrnyergem fáj. Szeptemberben két hidegfrontos napot is ilyen fejfájással töltöttem. Ez a fejfájás egyébként Flector porral elmúlik. Viszont a bal szemfájdalom azóta is megvan. Olyan érzés, mint amikor erősen megnyomjuk a szemgolyót. Ez a fájdalom nem állandó, de napjában elég sokszor jekentkezik + a halántékom is szúrkál. A szeptemberi fejfájás után fájt az arccsontom is, ezért voltam arc, orrmelléküreg rtg-n, fogászati rtg-n is, mindkettő negatív lett. Miután az arcfájdalom elmúlt, a szemfájdalomhoz társult a bal szemöldökcsont fájdalom, ami azóta is megvan. A szemészeti kivizsgálás (szemfenék vizsgálat, szemnyomás mérés) szintén nem mutatott ki semmilyen kóros eltérést. A doktornő javaslatára, kb. másfél hete, elkezdtem szedni a Milgammát napi háromszor. Szerinte a háromosztatú ideggyulladásom van és keressek meg egy neurológust CT vizsgálat reményében. Időpontot csak két hét múlvára kaptam, addig pedig marad a folyamatos idegeskedés. Egyébként nem szédülök, nincs hányingerem, semmilyen változást nem érzékeltem magamon a folyamatos aggódás miatt. Szeretném kikérni az Ön véleményét is.... Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szemfájdalom témában

Kedves Kérdező!

A háromosztatú ideg (nervus trigeminusz) ellátási területén jelentkező fájdalom, érzészavar esetén először az érintett területek betegségeit kell kizárni. Ez az Ön esetében megtörtént. A hidegfrontra jelentkező panasz fájdalomcsillapítóra jól reagál.

Az én praxisomban gyakori eset, hogy az első negatív vizsgálatok ellenére a háttérben mégis kiderül valamilyen fogászati góc. Annak valószínűsége, hogy az említett ideg a központi idegrendszer területén sérülne, nagyon csekély.Várhatóan a koponya CT vizsgálat is negatív lesz.Nem kellene aggódnia, két hét várakozási idő ebben az esetben nem jelent semmilyen veszélyt az Ön számára.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2017. november 17., 15:15; Megválaszolva: 2017. november 18., 09:01
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás