homályos látás fémszilánk kivételét követően, van megoldás?

Németországban dolgozom a fémiparban. Munkám során egy apró fémszilánk került a szemembe, amit az itteni szemészeten gond nélkül kivettek.Ez hat héttel ezelőtt történt. Azóta többször is visszamentem azzal a panasszal, hogy nem látok élesen azzal a szememmel. A legutolsó válasz az volt, hogy ezen már nem lehet javítani, mivel az idegen test pontosan a szemem közepében volt. Az ott maradt heg miatt lett a látásom homályos.Ez egy nagy pech, így fogalmazott a szakorvos.Valóban nincs remény javulásra?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szemsérülés témában

Tisztelt kérdező! Sérülés miatti hegesedés valóban okozhat rossz látást - főleg, ha a centrumban a látás tengelyében van. Érdemes lenne a szemklinikai centrumokat (pl. Budapesten, Debrecenben) felkeresni (Szaruhártya szakrendelést) , mert elképzelhető, hogy az újabb lézer készülékekkel (femtolézer) "feltisztítható" ez a homály.

Természetesen nem akarom illúziókkal áltatni, mert a kezelési lehetőség nagyon sok mindentől függ - a heg mélységétől, kiterjedésétől, a szem egyéb sérüléseitől, betegségeitől.

Elképzelhető sajnos az is, hogy ezekben centrumokban is hasonló "elutasító" választ fog kapni a kérésére.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 05., 14:27; Megválaszolva: 2012. június 07., 14:59
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon