• Fémszilánk a szemben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! Munka közben belepattant a szemembe egy darabka fémszilánk, mely nem ékelődött be sehova, a szemhéjam alá került és kb 9-10 óra elteltével ki tudtam szedni zsebkendő sarkával. (addig nem vettem észre mert nem okozott fájdalmat, jól elbújt, azt hittem kijött egyből miután belement.) Nem látom rozsdásnak a darabot (de egy régi ládáról származik), és a szemem sem vérzett, sem a szemhéjjam (legalábbis én nem észleltem a látható felületeken). Szükséges ilyen esetben tetanusz oltásra elmenni, vagy csak figyeljem és ha nem érzek semmi rosszat nem lesz gond? Válaszát előre is köszönöm! Bea

        Dr. Árki Ildikó válasza a szemsérülés témában

        Tisztelt Kérdező! Mielőbb keressen fel szemészeti szakrendelést! Szemsérülés sürgősségi eset, nem kell előjegyzésre, időpontra várni!


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2016. január 09., 20:54; Megválaszolva: 2016. január 10., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: