Szemrángás

T Dr nő tudom ezt a kérdést már sokan feltették a szemreángással lapcsoaltban. Nekem kb 2 hete 2 naponta előjön a jobb szememen, és akkor 1-2 óráig tart. Van amikor csak akkor múlik el mikor lfefekszem aludni. Ami nagyon érdekes, hogy sűrübben előjön mikor víz éri. pl: zuhanyzás, mosakodás stb. Szedek rendszeresen magne B6 vitamint, és próbálok a munka helyemen nem stresszelni, ami elégé nehéz mrert stresszes hely. A kérdésem röviden az lenne, hogy a már emlitett víz miatt érdemes szemésztre elmennem, vagy ez rendeződik magátol? Május 21.-én tudnak csak fogadni a szemészetten érdemes magán rendelést igénybe vennem? Szerintem nem normális hogy érzékeny a vízre.Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemhéj rángás témában

Tisztelt kérdező! Ha a panaszok nem fokozódnak akkor az előjegyzett időpont megfelelő. Addig érdemes banánt is fogyasztani, esetleg multivitamin "kúrát" tartani, hogy a télen kiürült raktárakat feltöltse a szervezet. A szemészeti vizsgálat időpontjáig pedig fontos lenne a tüneteket még alaposabban megfigyelni, mert az sokat segíthet. Pontosan mikor jelentkeznek a szemhéj rángások, milyen napszakban, a hideg vagy inkább a meleg víz provokálja, mire múlik el. A szemészeti vizsgálat után, ha szükséges akkor neuro-ophtalmológiai ill. neurológiai vizsgálatokat is érdemes elvégeztetni.

Kérdés: 2012. április 12., 15:25; Megválaszolva: 2012. április 17., 11:37
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon