• BAL SZEMEMEN A SZEMIZOM NEM MŰKÖDIK

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Először is, nagyon örülök, hogy végre találtam egy ilyen oldalt. Nekem gyerekkorom óta a bal szemem balra nem mozdul, kb középen megáll. Emlékszem, apukám sokat hordott szemészetre, de azt mondták, nem lehet semmit csinálni vele, tornáztassuk. Annak persze nem lett eredménye. Mostanában sokszor úgy érzem, hogy rosszabb a helyzet. Pl. személyi ig. készítésénél alig tudtak lefényképezni, mert nem tudtam egyenesen nézni. :( Nekem nagyon rossz így élni. Teljesen tönkre teszi a mindennapjaimat, nincs önbizalmam... Van két szép gyermekem, és amikor megszülettek, az első az volt, hogy megnéztem, a szemükkel minden rendben van-e. Megőrültem volna, ha nekik is így kellett volna élniük. Az lenne a kérdésem, hogy ennyi év után tudnak-e valamit kezdeni ezzel a betegséggel? Ha jól tudom, a 6. szemizom nem jó. Valamikor a bal szememmel kicsit homályosan látok. Ezt lehet műteni? Van rá megoldás? Kérem segítsen, mert még az utcára is nehezemre esik kimenni.... Nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemizombénulás témában

        Tisztelt kérdező! Érdemes lenne ellenőrizni a kancsalsági szögeket, bár a VI. agyideg által mozgatott külső egyenes szemizom funkciója nem szokott változni az évek folyamán. A műthetőség egyéni megítélés alá esik. A bal szem homályos látását ettől függetlenül kellene ellenőrizni, mert az valószínűleg megfelelő szemüveggel korrigálható (kivéve ha tompalátó ez a szem).


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 29., 15:20; Megválaszolva: 2011. december 01., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: