Cushing szindroma hogy gyógyítható?

Szteroidot szedek folyamatosan, és kérdésem az lenne hogy az OEP támogatja-e ilyen esetben a plasztikai műtétet? A kötényhasat szeretném, műtéti úton "eltüntetni ", feltéve ha találok hozzá, egy orvost. aki bevállalna egy SLE-és beteget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza plasztikai műtét témában

Tisztelt Kérdező!

A tartós szteroid szedés mellékhatása a kötényhas és a Cushing. Sajnos ebben az esetben a műtéti szövődmények esélye sokkal nagyobb. A tervezett műtétről mindenképpen beszéljen a kezelő immunológussal. A műtét előtt módosítani kell a gyógyszeres kezelést és hatással lehet az alapbetegség lefolyására. Amennyiben a műtét indokolt az OEP támogatja szerződéssel rendelkező sebészeti osztályon.

Kérdés: 2011. május 06., 21:10; Megválaszolva: 2011. május 09., 08:55
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus