• Cushing szindroma hogy gyógyítható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szteroidot szedek folyamatosan ,és kérdésem az lenne hogy az OEP támogatja-e ilyen esetben a plasztikai műtétet ?A kötényhasat szeretném , műtéti úton "eltüntetni ", feltéve ha találok hozzá, egy orvost . aki bevállalna egy SLE-és beteget !!

        Dr. Boros Miklós válasza a plasztikai műtét témában

        Tisztelt Kérdező! A tartós szteroid szedés mellékhatása a kötényhas és a Cushing. Sajnos ebben az esetben a műtéti szövődmények esélye sokkal nagyobb. A tervezett műtétről mindenképpen beszéljen a kezelő immunológussal. A műtét előtt módosítani kell a gyógyszeres kezelést és hatással lehet az alapbetegség lefolyására. Amennyiben a műtét indokolt az OEP támogatja szerződéssel rendelkező sebészeti osztályon.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 06., 21:10; Megválaszolva: 2011. május 09., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: