Fülműtétből maradt varrat gyulladás

Tisztelt Doktor Úr! 2013 októberében volt egy plasztikai fülműtétem. Elálltak. A műtét nem sikerül így április közepén 2014-ben újra megműtöttek. A műtét ismét nem sikerült 100 %-osan, viszont a bal fülem továbbra is be van pirosodva a jobb oldalihoz képest. Az orvosomhoz visszamentem, mert találtam egy varratnál sokkal vékonyabb szálú varratot, de ő azt mondta, hogy nem látja, kicsit megpiszkálta és az a szál amit én találtam az már nem volt ott, mikor hazaértem. Létezik, hogy maradt a fülemben varratszál és az okozza a fülem pirosságát? Tudtommal nem felszívódó varratot használtak. A hajam eléggé hullik a műtét óta és gondolom van összefüggés a két dolog között. Hova kellene mennem ezzel a problémával? az orvoshoz aki műtött, személyes okokból már nem szeretnék visszamenni, mert csalódást okozott a munkája és a nemtörődömsége. Viszont nagyon aggódom a hajhullás miatt. Legyen kedves tanácsot adni milyen szakemberhez fordulhatok ilyenkor, aki megnézné a fülemet, hogy rendben van-e. Nagyon szépen köszönöm a segítségét előre is. Üdvözlettel: Grace

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza plasztikai műtét témában

Tisztelt Hölgyem!

A csatolt kép egy szépen konfigurált fülkagylót ábrázol, kis bőrpírral az anthelix fölső felében. Idegentest irritációt nyilvánvalóvá tévő körülírt eltérést nem látok. Ennek ellenére az elszíneződést számos dolog okozhatja, akár az Ön által vélt varratdarab is. Sajnos a fölszívódó varróanyag csomója is tud ilyet csinálni.

Mivel ennek igazolásához a sebet föl kell tárni, ami nem jár szép esztétikai eredménnyel, ezt nem javasolom. Valószínűleg lassacskán elmúlik magától.

Ami pedig a hajhullást illeti, ha nem foltos, hanem diffúz, akkor legnagyobb valószínűséggel pszichés oka van, nincs összefüggés az esetleges minimális gyulladással, amit a bőrpír jelölhet a fülkagylóban.

Kérdés: 2014. június 14., 14:33; Megválaszolva: 2014. június 14., 15:52
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás