Ulceran II.

Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Köszönöm szépen a segítségét! Annyit szeretnék még kérdezni Öntől, hogy régebben szedtem a Pafenon nevű tablettát, ami elég jó volt, csak a keserű visszacsorgás (reggel-este) nem szűnt és azért kellett váltanom Rabyprexre, és most ulceranra, de eddig semmitől sem szűnik. A pafenon jobban csökkenti a savat mint az ulceran? Mert akkor nem jobb lenne újra a pafenont szednem (nehogy az ulceran ne hasson mert gyengébb, attól félek)? De olvastam, hogy a savcsökkentők hatásásra 5-ször annyi savat kezd termelni a gyomor, ez igaz? Mert akkor ha ez igaz, gondolom előnyösebb a gyengébb ulceran és mellé salvus víz vagy aloe vera, nem? (És nem az erősebb gyógyszerek.) Ön mit tanácsol? Nagyon várom válaszát, tanácsát (bármit szívesen fogadok) , mert évek óta próbálok gyógyulni, és félek teherbe esni is a refluxom miatt. Előre is köszönöm szépen a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

A keserű íz epés refluxra utal, melyet a savcsökkentők érdemileg nem befolyásolnak (így akár a kevésbé hatékony Ulceran is elegendő lehet) . Javulás a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezésektől, ágyban a fejvég megemelésétől, a hasűri nyomás csökkentésétől várható. Gyógyszeresen a Domperidon EP 3x1 dózisban segíthet a reflux megakadályozásában.

Kérdés: 2011. január 11., 10:23; Megválaszolva: 2011. január 12., 11:16
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut