Nyelőcsőfekély Dalacintól

fogászati kezelés során szedett 9szem Dalacin után rendkivül fájdalmas nyelőcsőgyulladásom, vagy fekélyem lett. Rabeman savlekötőt, Ulcogant szirupot kaptam, A gyógyulási folyamatot gyorsithatja-e Bioptron lámpa, Sensolite ágy használata? A gyógyszerek mellett aloé vagy búzafű használata lehetséges-e? Milyen diétás szabályokra figyeljek az egyértelműen káros dolgok kerülésén kivül? Ez a súlyos betegség a Dalacin kúra közben hirtelen lépett fel- kizárhatom-e egy esetleg némán rejtőzködő súlyos nyelőcsőrendellenesség előzetes meglétét?

Dr. Plósz János válasza Nyelőcsőfekély témában

Súlyosabb nyelőcső-eltérés nem zárható ki, de életkora és a betegség hirtelen kezdete nem szól emellett. Diétában a bő folyadékfogyasztás, a szénsavas italok kerülése, fűszerszegény étrend javasolt. A búzafű illetve az aloe vera segíthet, a másik két módszerrel nincs tapasztalatom.

Megválaszolva: 2011. december 20.

Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély

Nyelőcső fájdalom?
Tisztelt Doktor Úr! Már 2 hete éles, késszúrásszerű fájdalmat érzek a mellkasomban jobb oldalt és egy függőleges vonalban (gyomor vagy epe?) nagyon érzékeny,...
Nyelőcső fekély
Üdvözlöm önöket! A feleségemnek nyelőcső fekélye van. Már 9 hetes terhes, és nem szabad szednie a fekélyére a pantoprazolt.itta a salvus vizet szedte a...
Nyelőcső fekély
Tisztelt Dr Úr/Nő! Tanácsot szeretnék kérni édesányámnak 2002-ben nyelőcső szükületett álapítotak meg, ami évente 2-szer ellenőrizve volt és tágították is az...
GASTROSCÓPIA
Tisztelt dr.úr, köszönöm válaszát, de elfelejtettem, hogy nyelőcső fekélyt is megállapítottak és 8.kg-mot fogyott is a férjem, ez a fekély megfog gyógyulni...
Nyelőcsőfekély és gyomorpolip
Tisztelt Doktor Úr! Több, mint 2 éve kezdődtek gyomortáji fájdalmaim, mely nem kifejezetten a gyomromnál, inkább az epémnél érezhető és a hátamba sugárzik,...
Bakteriális nyelőcsőfekély kellemetlen...
Kedves Doktornő/Doktor Úr!   3 héte nyelőcsőfekélyt diagnosztizáltak, amely bakteriális fertőzéses is. Erre kaptam antibiotikumot, valamint a fekélyre ható...