Nyelőcső fekély

Üdvözlöm önöket! A feleségemnek nyelőcső fekélye van. Már 9 hetes terhes, és nem szabad szednie a fekélyére a pantoprazolt.itta a salvus vizet szedte a renniet, de ezek nem hatásosak, és egyre jobban ég a gyomra.az orvosa nem tud használható infót adni, így kérem tanácsukat, mi lenne a megfelelő gyógyszer, vagy a pantoprazolt csak néha szedné, nem e ártalmas a babának? várom válaszukat.köszönettel, István, Csilla

Dr. Herman Tünde válasza nyelőcsőfekély témában

Terhességben a famotidin-származékokkal van a legtöbb, kedvező tapasztalat (Quamatel, ApoFamotidin) . Ha ez nem elég erős, a lansoprazol-származékok is javasolhatók (ezek küözül is az eredeti Lansone capsula) . Sem a famotidinnel, sem a lansoprazollal nem fordultak elő terhesség alatti mellékhatások.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2009. december 14., 13:17; Megválaszolva: 2009. december 14., 13:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nyelőcső fájdalom?
Tisztelt Doktor Úr! Már 2 hete éles, késszúrásszerű fájdalmat érzek a mellkasomban jobb oldalt és egy függőleges vonalban (gyomor vagy epe?)...
Nyelőcső fekély
Tisztelt Dr Úr/Nő! Tanácsot szeretnék kérni édesányámnak 2002-ben nyelőcső szükületett álapítotak meg ami évente 2-szer ellenőrizve volt és...
GASTROSCÓPIA
Tisztelt dr.úr, köszönöm válaszát, de elfelejtettem hogy nyelőcső fekélyt is megállapítottak és 8.kg-mot fogyott is a férjem, ez a fekély megfog...
Nyelőcsőfekély és gyomorpolip
Tisztelt Doktor Úr! Több mint 2 éve kezdődtek gyomortáji fájdalmaim, mely nem kifejezetten a gyomromnál, inkább az epémnél érezhető és a...
Bakteriális nyelőcsőfekély...
Kedves Doktornő/Doktor Úr!   3 héte nyelőcsőfekélyt diagnosztizáltak, amely bakteriális fertőzéses is. Erre kaptam antibiotikumot, valamint a...