Nyelőcső fekély

Tisztelt Dr Úr/Nő!

Tanácsot szeretnék kérni édesányámnak 2002-ben nyelőcső szükületett álapítotak meg ami évente 2-szer ellenőrizve volt és tágították is az elején. Most 1 éve nem ellenőrizték mivel az orvosa külföldre ment dolgozni és csak gyógyszr iratásra fogadott pacienseket. Most októberben váltotunk orvost és kiderült, hogy fekély lett a nyelőcsövén és a gyomrán az orvosa szövettant vett  / ami hálistenek akkor jó volt/és új gyógyszert írt fel, hogy a fekély elmuljon ennek 2 hónapja és a tegnap vot kontrol vizsgálaton és sajnos a fekély nem mult el azt mondta az orvos olyan mintha nemis szedett volna semit.Igaz azt mondta hogy be behámosodott de pöttyökben mindig vérezget. Most is vett szövettant igaz 1 hét mulva készlesz, de kérem nyugtason meg  hogy enyi idő alatt nem fordulhatott rosszabbra a helyzett és nem azért nem gyógyul mert komolyabb gond lett?

Előre is köszönöm a válaszát.Tisztelettel Csabainé

Dr. Bessenyei Mónika válasza nyelőcsőfekély témában

Sajnos megnyugtatni nem tudom, ezt majd csak a minta értékelése teheti meg. A tartósan fennálló fekély mindig gyanús, addig nem szabad az endoszkópos követést abbahagyni, amíg ez megnyugtatóan meg nem gyógyul és ezt szövettanilag is igazoljuk. Azt tudnia kell, hogy a szövettani mintavétel az elváltozás 1-2mm-es kis darabja, egy nagyobb fekélynél nem elképzelhetetlen, hogy más részekből más eredmény jönne ki.

Kérdés: 2009. december 10., 10:35; Megválaszolva: 2009. december 10., 10:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nyelőcső fájdalom?
Tisztelt Doktor Úr! Már 2 hete éles, késszúrásszerű fájdalmat érzek a mellkasomban jobb oldalt és egy függőleges vonalban (gyomor vagy epe?)...
Nyelőcső fekély
Üdvözlöm önöket! A feleségemnek nyelőcső fekélye van. Már 9 hetes terhes, és nem szabad szednie a fekélyére a pantoprazolt.itta a salvus vizet...
GASTROSCÓPIA
Tisztelt dr.úr, köszönöm válaszát, de elfelejtettem hogy nyelőcső fekélyt is megállapítottak és 8.kg-mot fogyott is a férjem, ez a fekély megfog...
Nyelőcsőfekély és gyomorpolip
Tisztelt Doktor Úr! Több mint 2 éve kezdődtek gyomortáji fájdalmaim, mely nem kifejezetten a gyomromnál, inkább az epémnél érezhető és a...
Bakteriális nyelőcsőfekély...
Kedves Doktornő/Doktor Úr!   3 héte nyelőcsőfekélyt diagnosztizáltak, amely bakteriális fertőzéses is. Erre kaptam antibiotikumot, valamint a...