Bakteriális nyelőcsőfekély kellemetlen tünete

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

 

3 héte nyelőcsőfekélyt diagnosztizáltak, amely bakteriális fertőzéses is. Erre kaptam antibiotikumot, valamint a fekélyre ható gyógyszert. Kérdésem az, hogy mikor rám jön ez a rosszullét (erős mellkasi nyomás) mit kellene tennem. Természetesen diétázom, szinte csak a vizben főtt krumplit merem megenni és semmi mást. Mégis a legkülönbözőbb időpontokban jön rám, és egyszerüen nem tudom mi ennek a kiváltó oka. Nincs kávé, füszeres étel, friss kenyér, stb. Köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Zsóka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza nyelőcsőfekély témában

Tisztelt Kérdező!

A nyelőcsőfekély a reflux betegség szövődménye, így a savcsökkentők hatására az elváltozás viszonylag rövid idő alatt gyógyul (kétségtelen, hogy a gyógyszer elhagyását követően gyakori a visszaesés is) . A helicobacter-fertőzésnek eddig a krónikus gyomorhuruttal és a gyomor-nyombélfekéllyel való kapcsolatát mutatták ki, reflux-betegségben ez idáig a szerepe nem volt igazolható. Ha folyamatos savcsökkentő kezelés ellenére nem szűnnek a mellkasi panaszai, további kivizsgálás indokolt, mert nyomó jellegű fájdalom hátterében szív-érrrendszeri illetve tüdő-mellhártya folyamatok is állhatnak.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. április 08., 20:41; Megválaszolva: 2009. április 08., 20:41
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok