Bakteriális nyelőcsőfekély kellemetlen tünete

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

 

3 héte nyelőcsőfekélyt diagnosztizáltak, amely bakteriális fertőzéses is. Erre kaptam antibiotikumot, valamint a fekélyre ható gyógyszert. Kérdésem az, hogy mikor rám jön ez a rosszullét (erős mellkasi nyomás) mit kellene tennem. Természetesen diétázom, szinte csak a vizben főtt krumplit merem megenni és semmi mást. Mégis a legkülönbözőbb időpontokban jön rám, és egyszerüen nem tudom mi ennek a kiváltó oka. Nincs kávé, füszeres étel, friss kenyér, stb. Köszönöm a válaszát. Üdvözlettel.

Dr. Plósz János válasza nyelőcsőfekély témában

Tisztelt Kérdező! A nyelőcsőfekély a reflux betegség szövődménye, így a savcsökkentők hatására az elváltozás viszonylag rövid idő alatt gyógyul (kétségtelen, hogy a gyógyszer elhagyását követően gyakori a visszaesés is) . A helicobacter-fertőzésnek eddig a krónikus gyomorhuruttal és a gyomor-nyombélfekéllyel való kapcsolatát mutatták ki, reflux-betegségben ez idáig a szerepe nem volt igazolható. Ha folyamatos savcsökkentő kezelés ellenére nem szűnnek a mellkasi panaszai, további kivizsgálás indokolt, mert nyomó jellegű fájdalom hátterében szív-érrrendszeri illetve tüdő-mellhártya folyamatok is állhatnak. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. április 08.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Nyelőcső fájdalom?
Tisztelt Doktor Úr! Már 2 hete éles, késszúrásszerű fájdalmat érzek a mellkasomban jobb oldalt és egy függőleges vonalban (gyomor vagy epe?) nagyon érzékeny,...
Nyelőcsőfekély Dalacintól
fogászati kezelés során szedett 9szem Dalacin után rendkivül fájdalmas nyelőcsőgyulladásom, vagy fekélyem lett. Rabeman savlekötőt, Ulcogant szirupot kaptam...
Nyelőcső fekély
Üdvözlöm önöket! A feleségemnek nyelőcső fekélye van. Már 9 hetes terhes, és nem szabad szednie a fekélyére a pantoprazolt.itta a salvus vizet szedte a...
Nyelőcső fekély
Tisztelt Dr Úr/Nő! Tanácsot szeretnék kérni édesányámnak 2002-ben nyelőcső szükületett álapítotak meg, ami évente 2-szer ellenőrizve volt és tágították is az...
GASTROSCÓPIA
Tisztelt dr.úr, köszönöm válaszát, de elfelejtettem, hogy nyelőcső fekélyt is megállapítottak és 8.kg-mot fogyott is a férjem, ez a fekély megfog gyógyulni...
Nyelőcsőfekély és gyomorpolip
Tisztelt Doktor Úr! Több, mint 2 éve kezdődtek gyomortáji fájdalmaim, mely nem kifejezetten a gyomromnál, inkább az epémnél érezhető és a hátamba sugárzik,...