• Mi lehetne a megoldás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő! Egy olyan érdekes problémával fordulok önhöz, ami lényegében nem is az én problémám, csak szinte rajtam csapódik le mindig! A nejemmel lenne probléma, mégpedig az, hogy szinte állandóan levert, aggódó, és mindenbe bele köt! Van egy gyönyörű 2 éves lányunk, és nem tudom mit csináljak, de az elválást, nem igen szeretném számba venni, csak leg végső esetben. Kifejteném a problémát részletesebben, talán a gyökerétől... Nem tudom, de lehet, hogy ezeket is tudnia kellene a megoldás érdekében, de a nejem születése után rögtön csecsemő otthonba került, és 5 éves koráig ott is volt. A nevelő anyukája onnan vette ki, és nevelte. Viszonylag jó módú családba keveredett, semmi gondja nem volt! Olyannyira, hogy a mai napig önmagától semmit nem tud( mármint pici segítséggel) elintézni, értem ez alatt csekk feladás, meg efféle ügyintézések. Rettenetesen nagy a kisebbségi érzése, és ez a mostani életére is kihat! Idéző jelben burokban nevelkedett! Nos a konkrét problémám az, hogy egyáltalán nem tud alkalmazkodni, mindig az ő akarata kell, hogy érvényesüljön, és hiába van külön családja, neki 2-3 hetente el kell menni az édes anyához, 1-2 hétre, általában többnyire nélkülem... A nemi életünk is szerintem elég gyatra mivel, 5-10 naponta vagyunk csak együtt, és ez szerintem kevés(nem tudom mennyi lenne a normális), de azok sem igazán azért vannak, mert szeretné, hanem, (hogy fogjam be a szám). Elmondása szerint nem szereti a sexet, és el van nélküle hónapokig! ( egyszer már bizonyította). El válni nem szeretnék, egyszer a lányom miatt, és nem utolsó sorban mert szeretem! Mindent meg teszek, hogy jól érezze magát, főzök, minden nap kényeztetem, (megmaszírozom, ágyba viszem a kv-t, reggelit, virág, stb...). Kérem mondja meg mit tegyek, vagy vigyem el egy psihológushoz, vagy egyátalán mi lehet a probléma... Segítségét előre is köszönöm....

        Dr. Veress Dóra válasza a párterápia témában

        Kedves Kérdező! A személyiség fejlődésében az élet első 3-4 éve a legfontosabb, utána már csak apró változások történnek. Felesége jelenlegi problémái is abban az idpszakban gyökereznek, amikor otthonban, szülők nélkül nevelkedett. Javaslom, hogy keressenek fel egy pszichológust és akár a felesége egyedül, akár ketten együtt dolgozzanak a problémán, és a kapcsolatukon!


        Kérdés: 2011. szeptember 23., 13:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 00:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!