Játékgépes szenvedélybetegség

Férjem 15 éve szenvedélybeteg, azóta volt többszöri kórházi kezelés alatt, látta kineziológus, természetgyógyász. mindenki aki csak szóba jöhet. Az évek folyamán nem javult az állapota, csak néha alábbhagyott a szenvedélye, v nem tudtam meg, ha játszott.Volt, h már a házunk, kocsik vállalkozunk úszott volna el, a sok adósság miatt, ha én nem állok a vállalkozásunk élére, h mentsem ami menthető.Egyetlen kórházi bennfekvés sem hozott eredményt, csak teljesen leblokkolták, lehülyítették a gyógyszerek. Most ismételten intenzíven hátszik, de már nem bírom energiával, ideggel,.Úgy tűnik, 2 szemlyiség lakozik benne, már megkérdőjelezem az elmeállapotát is, időnként ő is beismeri, h kimaradnak dolgok az emlékezetéből.Nem tudom, hol tudnák teljesen kivizsgálni, hogy nem skizofén-e, rendben van-e agyilag, v tényleg elmebeteg, mert ha bebizonyosodik, nem engedhetem h ilyen állapotban a vállalkozást ismét megterhelje súlyos milliós adósságokkal? ambulánsan szeretnénk a kivizsgálást, mert ő még 1x nem fekszik be kórházba.Tudna ebben segíteni, h Pesten hol végeznek ilyen átfogó vizsgálatot és van-e erre gyógymód újabban, mert évekkel ezelőtt sem volt eredményes egyetlen kezelés sem e téren! Köszsnöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza pszichés probléma témában

Tisztelt Kérdező!

A játékszenvedély hasonló porbléma lehet, mint az alkoholizmus. Nem kell ahhoz elmebetegség, hogy súlyos egészségügyi és anyagi helyzetet okozzon tönkretéve a beteg önmagát és környzetét is.

Azt kell mondanom, hogy a környezet segítsége nagyon fontos, de a beteg motvációja nélkül a gyógyulás szinte reménytelen.

Budapesten számos speciális, addiktológiai problémákkal foglalkozó szakrendelés van, ahol orvosi és pszichológiai segítség elérhető. Itt pl.néhány:

http: //www.lelekbenotthon.hu/tesztek/hova5.htm

Sokat segíthetnek az önsegítő csoportok, a neten szintén megtalálhatóak!

Kérdés: 2011. február 25., 08:44; Megválaszolva: 2011. március 01., 08:46
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas