• Mi a betegségem? Hogy tudnák változtatni az állapotomon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Igazábol már évek óta tart ez a dolog, tudom hogy van valami pszichés betegségem csak eddig sikerült ezt kezelnem orvosi segitség nélkül, de úgy érzem kezd rajtam valami urrá lenni. Van mikor durvább van mikor gyengébb az állapotom, volt mikor egésznap csak aludtam csak furodni meg enni keltem fel de volt mikor étvágyam sem volt.Volt olyan mikor olyan életdúsnak éreztem magam magamra se ismertem.Volt mikor olyan gondolatokat hallotam bár ez igen ritka mikor olyat hallottam olyanra kértek amit nem szerettem volna megtenni volt mikor halucináltam dolgokat vagy egy adott helyzettet máshogy reagáltam ami nem félreérthető.Nem birok emberekkel beszélni foglalkozni barátokkal de még családdal se, kezdek elhidegulni mindenkitől nem merek emberek közé menni sem együzletbe elmenni csak kisérettel, félelmeim vannak az éjszakátol nem merek egyedül menni későn mikor sötétvan és egyedül itthon lenni sem. van mikor hetekig csak 2-4órát tudok aludni este. Fél évente körülbelül ezek változnak van boldog züllött verzio és az összetört lelki roncs és mindig egyretöbb változatos tünetekkel. Mostani helyzetem probalom magam osztonozni kerestem munkat dolgozom de nem érzem fontosnak magam a világon nem érzem hogy élnék nem érzem önmagamnak magam csak mintha lennék.. Értéktelenek érzem magam nem érzem az élet értelmét csak mint ha egy folytonos körben lennék. Eddig ezt le küzdöttem már nem megy. Nem akarok öngyilkos lenni nincs ilyen gondolatom de nem is tudnám megtenni egyszerüen elfáradtam.. Segitséget szeretnék kérni mit tudnák tenni hogy ez az állapot megszünjön szeretnék olyan ember lenni mint a többi ember szeretnék boldog lenni már sajnos egy boldog pillanat nincs az életemben. Meg szeretném megtudni a leirtak alapján milyen betegséget állapitanak meg. Köszönöm elöre is a választ.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt Kérdező, Elnézést a megkésett válaszért, szabadságon voltam. A leírt tünetek cirkuláris hangulati hullámzás és emellett paranoid pszichotikus tartalmak lehetőségét vetik fel. Mindenképp tanácsolnám, hogy keresse fel egy kollégámat, egyrészt mert megbízható diagnózist csak így lehet felállítani, másrészt a terápia / gyógyszeres és/vagy pszichoterápia/ szintén csak személyesen folytatható.. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2016. június 29., 21:53; Megválaszolva: 2016. július 12., 16:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: