Nem fáj?

Tisztelt Doktor Hölgy/Úr!

Segítségét kérném az alábbiakban.

Ez év januártól járok pszichiátriai szakrendelésre.

Rivotril 0, 5  1-1-2, utóbbi hónapban Valdoxan 25mg e1

Diszforias, irritált, szenzitiv reakciók, acting aut-ok ismétlődnek, idült fájdalom syndromát interpretál holothym túlértékelések fixálódnak.

A leírtak egy része már korábbi anamnézisemben is szerepel, mely tartalmát nagyjából  az internet segítségével megismertem.

? idült fájdalom syndromát interpretál holothym túlértékelések fixálódnak.? Ez a kifejezés csak részlegesen érthető számomra.  

Világéletemben magamnak való lény voltam, korábban egy pszichológusi vizsgálat után azt közölték, hogy autista vonásaim vannak.  

Uutóbbi találkozásunkkor az orvosomnak beszámoltam derékfájásomról, mely miatt csontizotópos vizsgálatot kért a rheumatológusom.  Ez a derékfájdalom már tavaly novemberben (RTG: D-L átmenetben enyhe kyphosis, a peremek enyhén megnyúltak) , ill.  ehhez  kapcsolható a 2008. óta baleset után jelentkező jobb csuklómon lévő ganglionszerű kinövés, mely több UH lelet szerint  chronicus synovitis képét mutatja.  A hátfájás először mydeton 150-re  javult, majd arra már nem, de fastumos krémre igen, majd arra sem. Viofor, corposano elektroterápiás kezelés nem segített. Állásnál 20-30 perc, ülésnél kb. 1 óra után nagyon fáj a derekem. Csuklóm véghelyzetekben erős fájdalommal reagál.

Egyebekben mindkét térdem medialis meniscusa hátsó szarvában sérült (egyik műtve volt) , és az egyikben az első szalag is sérült.  A térdeim és a hátam is fáj.

Olyan színezetet érzek az idézett mondatrészben, mintha  ténylegesen nem is lenne semmi bajom, csak pszichikai útón állítanám elő azokat. Ha így van, akkor a röntgen, ill. MR által kimutatott eltéréseket is én voltam képes? létrehozni?

Kérem segítsen megoldani a rejtélyt!

 

Tisztelettel és Köszönettel:     xotom

Dr. Bodnár Edina válasza pszichiátriai betegség témában

Kedves Levélíró!

A képalkotó vizsgálatok eredményeiről és az az által előidézhető fájdalom mértékéről a reumatológus tud objektíven nyilatkozni. Ha ő nem látja indokoltnak az ilyen gyakori és mértékű panaszokat, akkor azok hátterében valószínűsíthető a pszichés ok.

 

Ugyan idéz részleteket korábbi pszichiátriai dokumentációjából, de nem írja, hogy milyen diagnózis(oka) t állítottak fel. Csak a gyógyszerei alapján tudok következtetni: a Rivotrilt szorongásos kórképekben a Valdoxant súlyos depresszióban ajánlják. Mindkét kórképben előfordulhat fájdalom, ezt akkor lehet kimondani, ha szervi eltérést nem találtak (ezért utaltam korábban arra, hogy ezt egyértelműen csak a reumatológus véleményének fényében lehet kimondani) .

 

? Idült fájdalom szindrómát interpretál? azt jelenti, hogy krónikus, hosszan tartó fájdalmakat él meg.? Holothym túlértékelések fixálódnak? pedig arra utal, hogy a hangulati állapotának megfelelően túlértékel hosszú időn át valamit.

Kérdés: 2010. május 12., 14:03; Megválaszolva: 2010. május 12., 14:03
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Depressziós a testvérem
Testvérem egy éve depresszióban szenved. Fél kimenni az utcára. Hangokot hall, amit az orvos csillapított vagy inkább megszüntetett. De mivel tegnap...
Lehetséges veszélyes kombinációk
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Halmozott diagnózisú pszichiátriai beteg vagyok, először pánikbetegséget, majd mániás depressziót, később...
deperszonalizációs
astz hiszem deperszonalizációs es derealizaciom van. nagyon alom szeru alpotba vagyok mostansag. ki lehet ebbol teljesen gyogyulni? mar 2 honapja tart. neha...
Gyógyszerfüggőség
Tisztelt doktor Ur! Lányommal kapcsolatban kérnék segítséget.27 éves. Magatartás zavar miatt vittem pszihiáterhez 15 éves korában, de terápia...
Frusztráció
Tisztelt Szakember! 27 éves nő vagyok, két és fél hónapja állítottak le a Xanaxról, kemény bentfekvéses pszichoterápia mellett,  amit 17...