Deperszonalizációs

astz hiszem, deperszonalizációs es derealizaciom van. nagyon alom szeru alpotba vagyok mostansag. ki lehet ebbol teljesen gyogyulni? mar 2 honapja tart. neha elmullik, de 1 nap leforgasa alatt tobszor elojon es elmullik. ugy erzem, mintha nem en lennek. kivurul erzem magam es az erzeseim, szemlelem a testemet., hogy van kezem meg labam.ezen gondolkodok. elment minden ambiciom a jovore tenkintve es terveim sincsenek. nem vagyok beszedes mint regen. magamtol 1 temat sem tudok felhozni. neha ramjon a reszketes es felek az onkontrol elvestzesetol es olaynkkor aszt erzem, hogy meg akarok halni. az erzes nagyon eross. nem tudok gondolkodni ugy erzem.nem tudok semire se gondolni csak a jelnre es a jelnlegi alpotomra.van mikro jobban vagyok, de akkor se tudok gondolkodni. hejre lehete ebbol jonni? nagyon felek. adjon tancsot kerem. szedek gyogyszer alprazolnat es rispent (romanul van a neve aszt hiszem mert romaniai lakos vagyok), de nem erzem nagyon a hatsukat. mar masfel honapja szedem. koszonom

WEBBeteg szakértő válasza pszichiátriai betegség témában

Kedves Levélíró! A, derealizáció és deperszonalizáció lehet pánikroham tünete is, erre utalhat a reszketés, önkontroll elvesztésétől való félelem, halálfélelem. A zárkózottság, jövőkép hiánya, halállal kapcsolatos gondolatok utalhatnak, depresszióra, annak súlyos állapotában pedig megjelenhetnek furcsa testérzések, gondolatok is (súlyos pszichotikus depresszió). Ez utóbbiak pedig, együtt véve az akarat hiányával utalhatnak pszichotikus (skizofrénia szerű) kórképre is. Az alprazolam szorongáscsökkentő, a risperidon hatóanyag (Rispen) pedig antipszichotikus készítmény. A gyógyulás gyorsasága függ a felállított diagnózistól, de megfelelő terápiával ki lehet gyógyulni, tünetmentessé válni az előbbiekben részletezett kórképekből.

Megválaszolva: 2010. május 19.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Depressziós a testvérem
Testvérem egy éve, depresszióban szenved. Fél kimenni az utcára. Hangokot hall, amit az orvos csillapított vagy inkább megszüntetett., De mivel tegnap mondta...
Lehetséges veszélyes kombinációk
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Halmozott diagnózisú pszichiátriai beteg vagyok, először pánikbetegséget, majd mániás depressziót, később skizoaffektív zavart...
Nem fáj?
Tisztelt Doktor Hölgy/Úr! Segítségét kérném az alábbiakban. Ez év januártól járok pszichiátriai szakrendelésre. Rivotril 0, 5  1-1-2, utóbbi hónapban...
Gyógyszerfüggőség
Tisztelt doktor Ur! Lányommal kapcsolatban kérnék segítséget. 27 éves. Magatartás zavar miatt vittem pszihiáterhez 15 éves korában, de terápia helyett erős és...
Frusztráció
Tisztelt Szakember! 27 éves nő vagyok, két és fél hónapja állítottak le a Xanaxról, kemény bentfekvéses pszichoterápia mellett,  amit 17 évig...
12 évig SSRI?,
Tisztelt DR (NŐ / ÚR 53 éves vagyok.fiatalon gyerkkoromban kezdtem nyugtatókat kapni Végig ették vlem az össze gyóygszert hiába, neurózis  volt dignózis:...