• 12 évig SSRI??,

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DR (NŐ / ÚR

        53 éves vagyok.fiatalon gyerkkoromban kezdtem nyugtatókat kapni Végig ették vlem az össze gyóygszert hiába, neurózis  volt dignózis: Azttán pánik és enyhe depresszió. nagyon szendvedtem járni nem tudtam De huszon évesen segitett pszichoterápia. Aztán visszestem sajnos. Az orvos paroxatot írt meg Rivotrilt meg Xanax Sr, vért izazdta mire PAroxatot megtudtam szokni 47 kg ról 61 kg ra hiztam háasságom tönkre ment sexuálsi téren, minden pénz kifolyt a kezemből, Uatzni továbbra sem bírtam, Szorongtam ritus zaavraim voltak

        Voltam jobban de soh  nem jól

        Azt mondta a pszichiáter akihez privát jártam ha úgy érzem ehagyhatom SSRI.t lssan nagyon lassan hagytam el negyedenként  fél évis  beletelt, Most már mjus óta nem szedem, Most 47 kg vagyok  De valós problémákkal és rengeteget sírok meg aggódok mert, iszonyú szegéynyke lettünk, Amink volt elköltöttem most nincs pénz kersetem sem: nem kaphatok semmeit mert egy év szolgáalti időm sincs minimál bérből élünk Regelenként éjjel arra ébredek mint akinek boszorkáyn ül lelkén, Kis helyen lakom  nincsenek barátaim? férejem van egy fiam aki érettségi előtt áll és az látaj az anyja labilis, De örül hoyg egy gyóygszerrel kevesebbet szed emrt szedek még concor meg, Rytmonormot, is Rivotril melelt amiből 3x.05, mg mot veszek be,

        Most emgint gyóygszert akarnak adni, Ez krizis a miben vagok más ennek fogaható oka van Miért karnak teletömni mindenkit engem is  Tudom gyóygszergyárak érdeke Miért enm használnak pszichó terápiát az orvosok SZTK ban is? tudom nincs rá idő: Mi ért akrják elhiteni hogy meggyógyitanak szerek? nem gyógyitank csak függővé tesznek, Hogy tudnék leszok nini XNAXRLSR ről? nyáron nem szedtem, de nagyon remegtem Mennyi idő alatt ürülnek ki e zek set szinten szerveztből

        Tisztelettel egy olyan nő aki már fél az jabb gyóygszerektől.

        Mint régen is fétletem, dekkaor még hittem és bizatm

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátriai betegség témában

        Kedves Levélíró!

        Pszichoterápiát végeznek TB támogatott szakrendeléseken is, de kevés a pszichoterapeuta vizsgával rendelkező orvos, pszichológus. Ez ugyanis külön több éves képzést és vizsgákat jelent. Általában előjegyzéssel működnek ezek a rendelések. Általánosságban igaz a pszichoterápiákra (többféle irányzat létezik), hogy hosszú távon hoznak hatást, ezért szokták általában a panaszokat kezdetben gyógyszerekkel javítani, míg a pszichoterápia hatni kezd. De az is igaz, hogy nem minden betegség kezelhető pszichoterápiával. Ezt mindig egyénileg kell mérlegelni.

        A Xanax SR felezési ideje 11.2 óra. Elhagyni viszont nem ilyen egyszerű, mert szedése alatt pszichés és testi függőség alakul ki. A dózisleépítést éppen ezért lassan, apró lépésekben lehet végrehajtani. Mellékhatás előfordulásakor, ill. a terápia befejezésekor az adagot fokozatosan, 3 naponta 0, 5 mg-al kell csökkenteni. Esetenként még lassúbb ütemű csökkentés lehet szükséges.

         


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-03-02 13:27:41; Megválaszolva: 2010. március 02., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: