Lehetséges veszélyes kombinációk

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Halmozott diagnózisú pszichiátriai beteg vagyok, először pánikbetegséget, majd mániás depressziót, később skizoaffektív zavart is diagnosztizáltak nálam. A problémám a következő: újra megjelentek a pánikrohamaim, emiatt kórházba kerültem, ahol nagydózisú rivotrilt kaptam a jelenlegi gyógyszereim mellé roham esetén. Utólag a kezelőorvosomnak elmeséltem, és hitetlenkedve fogadta, mert állítása szerint a jelenleg szedett leponex a rivotrillal együtt légzésbénulást okozhatott volna. Perelni nem szeretném a rezidens orvost, viszont meg szeretném kérdezni, hogy milyen gyógyszerkombinációktól kell óvakodni, és visszautasítani? Mindig megkérdezem, hogy mit kapok, és ha tudom hogy életveszélyben voltam, a rivotrilt is visszautasítom a rohamok ellenére, viszont az állapotombol kifolyólag szinte folyamatosan változtatják a gyógyszerelésemet (15 év alatt körülbelül 50 fajta "koktélt" szedtem) , nem akarok úgy járni hogy egyszer majd valamelyik új kombinációtól meghalok. Válaszát előre is köszönöm. Az eset óta nagyon aggódom, és mégjobban szorongok.

Dr. Veress Dóra válasza pszichiátriai betegség témában

Kedves Kérdező!

A Leponex mellé azért nem célszerű Rivotrilt szedni, mert csökkenti a légzésszámot, ami veszélyes lehet. A továbbiakban arra figyeljen oda, hogy Leponex-Rivotril-Tegretol kombinációt ne kapjon soha egyidőben.

Kérdés: 2013. július 06., 11:41; Megválaszolva: 2013. július 08., 17:41
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Depressziós a testvérem
Testvérem egy éve depresszióban szenved. Fél kimenni az utcára. Hangokot hall, amit az orvos csillapított vagy inkább megszüntetett. De mivel tegnap...
deperszonalizációs
astz hiszem deperszonalizációs es derealizaciom van. nagyon alom szeru alpotba vagyok mostansag. ki lehet ebbol teljesen gyogyulni? mar 2 honapja tart. neha...
Nem fáj?
Tisztelt Doktor Hölgy/Úr! Segítségét kérném az alábbiakban. Ez év januártól járok pszichiátriai szakrendelésre. Rivotril...
Gyógyszerfüggőség
Tisztelt doktor Ur! Lányommal kapcsolatban kérnék segítséget.27 éves. Magatartás zavar miatt vittem pszihiáterhez 15 éves korában, de terápia...
Frusztráció
Tisztelt Szakember! 27 éves nő vagyok, két és fél hónapja állítottak le a Xanaxról, kemény bentfekvéses pszichoterápia mellett,  amit 17...